Holcim lansează PROZID cu ECOCycle

Holcim România lansează PROZID, liant aditivat de zidărie realizat cu tehnologia ECOCycle®. Produs în fabrica din Turda, județul Cluj, este primul liant care conține 10% beton reciclat din construcții și demolări și are cu 30% mai puține emisii de CO2.

Prin lansarea acestuia, compania marchează o premieră pe piața de construcții din România și, în același timp, face un prim pas în demersul său de susținere a construcțiilor circulare.

Tehnologia ECOCycle®, dezvoltată de Holcim la nivel de Grup, implică reciclarea materialelor din construcții și demolări și folosirea lor în ciment, mortare sau betoane.

Prin reciclarea betonului provenit din construcții și demolări, compania susține:

  • Creșterea ciclului de viață al resurselor naturale prin reciclarea materialelor de construcții;
  • Reducerea volumului de deșeuri din construcții și demolări și devierea de la depozitare a acestora;
  • Reducerea cantității de materie primă naturală utilizată în construcții noi.
Cosmin Șerban,

„Milioane de tone de materiale de construcție provenite din demolare sunt generate în întreaga lume în fiecare an. Reciclarea betonului în noi produse este o soluție de eficientizare a consumului de resurse naturale și de a avea orașe mai verzi, fără compromisuri în performanța construcției. Ne bucurăm că putem contribui la susținerea construcțiilor circulare din România prin soluțiile sustenabile din portofoliul nostru”, a declarat Cosmin Șerban, director comercial, Holcim România.

Totodată, pentru a marca lansarea PROZID, cu ocazia Zilei Pământului, Holcim România stinge simbolic luminile din fabricile de ciment din Câmpulung, județul Argeș, Aleșd, județul Bihor și Turda, județul Cluj, precum și din alte operațiuni și din sediul central.

Alături de alte inițiative precum plantarea de copaci sau investiții în tehnologii de recirculare a apelor de proces, desfășurate în ultimii ani, și după lansarea primelor produse cu emisii reduse de CO2, precum cimentul ECOPlanet și betonul ECOPact, Holcim accelerează tranziția către construcții circulare prin lansarea PROZID.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.