IAA MOBILITY 2021: Premieră mondială concept Volkswagen ID.LIFE

În cadrul expoziției internaționale IAA MOBILITY 2021, care se desfășoară la München, în perioada 7-12 septembrie, Volkswagen prezintă, în premieră mondială, conceptul ID. LIFE, un crossover care se concentrează pe necesitățile utilizatorilor și care ne sugerează cum anume va arăta mobilitatea urbană, în viitor.

Volkswagen își accelerează tranzitul către mobilitatea electrică, prin intermediul strategiei sale ACCELERATE, cu intenția de a face mobilitatea sustenabilă accesibilă pentru un număr mai mare de oameni, până în 2025, când va lansa modelul de familie ID., care va costa aproximativ 20.000 de euro. Anul acesta, în cadrul expoziției IAA MOBILITY de la München, producătorul a prezentat publicului conceptul ID. LIFE, care ne oferă o idee în legătură cu aspectul pe care îl va avea anticipatul model.

Viziunea unei mașini de dimensiuni mici, integral electrice, pentru mediul urban se concentrează în jurul oamenilor, în special al tinerilor, și experiențelor comune. Conceptul combină sustenabilitatea cu digitalizarea, pentru un grad înalt de flexibilitate în utilizare: ID. LIFE se poate transforma într-un mini cinema sau într-un centru de gaming, sau poate fi pur și simplu folosit pentru relaxare în aer liber. „Credem că, mai mult decât astăzi, autoturismele viitorului vor însemna lifestyle și exprimarea personalității umane. Clientul de mâine nu-și va dori doar să se deplaseze din punctul A în punctul B, ci va fi mult mai interesat de experiențele pe care i le poate oferi o mașină. Iar ID. LIFE reprezintă răspunsul nostru la această tendință”, a declarat Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen.

  1. LIFE are la bază o variantă a matricei modulare de propulsie electrică a VW (MEB), acum, pentru prima dată, cu tracțiune pe puntea față. Cu motor electric de 172 kW (234 CP) ID. LIFE accelerează de la zero la 100 km/h în 6,9 secunde, iar bateria de 57 kWh permite o autonomie de 400 km.

Conceptul, fabricat din materiale naturale și reciclabile, dispune, de asemenea, de un interior multifuncțional, care propune experiențe digitale de diferite tipuri. Printre altele, vine echipat cu o consolă de jocuri video, proiector, ecran de proiecție etc. Nu în ultimul rând, configurația modulară a interiorului îi permite să fie transformat inclusiv în spațiu de transport marfă/bagaje.

Camerele de luat vederi și display-urile înlocuiesc oglinzile retrovizoare, iar funcțiunile esențiale de conducere sunt controlate prin intermediul unui panou digital, amplasat pe volanul hexagonal, deschis în partea de sus. Smartphone-ul poate fi integrat în sistemul de operare.

Așteptăm cu nerăbdare ca modelul să treacă granița dintre concept și producția de serie, având în vedere că promite, cu adevărat, un viitor apropiat inedit în materie de mobilitate urbană. (R.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.