ID Logistics a achiziționat Kane Logistics în Statele Unite

ID Logistics anunță semnarea achiziției pentru preluarea a 100% din Kane Logistics (cu venituri în 2021 de 235 milioane USD) extinzându-și, astfel, prezența în SUA cu 20 de noi locații, noi clienți de top și management experimentat.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Eric Hémar, președinte și CEO ID Logistics, comentează: „Achiziția Kane Logistics reprezintă una dintre cele mai importante decizii de creștere externă din istoria companiei. După ce am început în 2001 cu câțiva clienți mari de retail pe care i-am putut susține la nivel internațional, compania a trecut la comerțul electronic și retail în 2013 odată cu achiziția CEPL. Apoi și-a consolidat prezența în Europa prin recenta achiziție a GVT în Benelux. Astăzi, odată cu achiziția Kane Logistics, ne deschidem noi perspective în America de Nord, unde ne îmbunătățim know-how-ul, în special cu clienții de bunuri de larg consum, și primim în echipa noastră manageri dinamici și cu experiență.”

Kane Logistics este un jucător autentic de logistică contractuală și servicii cu valoare adaugată fondat în Statele Unite în 1930 de către familia Kane. În 2019 afacerea a fost achiziționată de Harkness Capital Partners cu scopul de a construi platforma companiei și de a accelera creșterea. În ultimii 3 ani, Kane Logistics s-a transformat profund pentru a deveni un jucător de top în logistica contractuală, în special pentru binecunoscute companii multinationale de bunuri de larg consum, producători din industria alimentară și a băuturilor, precum și distribuitori. Dezvoltând servicii cu valoare adăugată pe lângă serviciile de logistică tradiționale și întărindu-și echipa managerială, începând cu 2019 Kane Logistics și-a crescut anual veniturile cu +20% pentru a ajunge în 2021 la 235 milioane USD. Kane Logistics operează acum 20 de hub-uri în toată țara (în special în Pennsylvania, Georgia, Ohio, Illinois și California) totalizând 725.000 de metri pătrați.

Această transformare a fost condusă de o echipă de management experimentată, cu o profundă experiență de operare, inclusiv la companii de logistică contractuale de top, cum ar fi Ryder și Jacobson Companies (compania logistică având sediul în SUA,
achiziționată în 2014 de Norbert Dentressangle). Echipa Kane va continua activitatea în companie dupa finalizarea achizitiei, concentrându-se în continuare pe furnizarea de servicii de înaltă clasă și pe creșterea bazei de clienți.

Tony Tegnelia, CEO al Kane Logistics, adaugă: „Cred cu tărie că potrivirea culturală dintre cele două organizații este aproape perfectă. ID Logistics este următorul partener ideal pentru a dezvolta compania mai departe, pentru a ne servi clienții și pentru a ne ajuta să menținem traiectoria de creștere. Valorile lor culturale sunt o oglindă a valorilor noastre și au, de asemenea, o echipă de management foarte devotată.”

Ted Dardani, partener la Harkness Capital și membru al consiliului de administrație Kane concluzionează: „Combinația dintre ID Logistics și Kane Logistics creează o oportunitate puternică pentru o creștere continuă în viitor. Echipa Kane a făcut o treabă foarte bună în dezvoltarea afacerii în ultimii ani. Am beneficiat de și am apreciat leadeshipul și traditia familiei Kane în crearea unei companii dedicate să-și servească clienții. Următorul capitol pentru ID și Kane ar trebui să fie la fel de interesant.”

Această tranzacție este deosebit de relevantă datorită similaritudinii culturilor companiei, portofoliilor de clienți complementare și potențialelor sinergii comerciale. Într-adevăr, Kane Logistics are un model de business foarte asemănător cu cel al ID Logistics: abordare asset-light, depozite dedicate și oferirea de soluții adaptate nevoilor specifice fiecărui client. În plus, abordarea „conturilor cheie” folosită de ambele companii le permite să ofere soluții comune în Statele Unite și Europa.

La doi ani de la primii pași în Statele Unite prin achiziția operațiunilor de logistică ale Nespresso, ID Logistics are mijloacele pentru a-și atinge ambițiile într-o regiune cu potențial ridicat. Grupul se va baza pe managementul Kane Logistics pentru a-și gestiona
toate activitățile nord-americane.

Detalii financiare ale operațiunii

La încheiere, tranzacția se va baza pe o valoare a companiei de 240 milioane USD și va fi decontată integral în numerar. ID Logistics își va menține structura financiară solidă, cu o rată a datoriei pre-IFRS16 estimată la 2,6x EBITDA după achiziție. Această achiziție va avea un efect pozitiv asupra EBITDA al grupului ID Logistics din primul an de consolidare.
Tranzacția rămâne supusă aprobării autorităților antitrust din SUA competente (Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvement Act). Achiziția este de așteptat să fie finalizată înainte de vara lui 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.