ID Logistics intră pe piața din Italia

ID Logistics pornește operațiuni pentru prima dată în Italia, deschizând o nouă platformă logistică în Casei Gerola, o localitate aflată între Milano și Genova. Această nouă filială completează acoperirea europeana a ID Logistics, oferind o soluție globală tuturor clienților săi internaționali.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Odată cu lansarea operațiunilor din Italia, ID Logistics oferă clienților săi o largă acoperire în Europa.

Intrarea pe piața italiană se aliniază cu strategia companiei, al cărei obiectiv este să devină un partener global și flexibil în serviciul clienților de pe piața europeană. ID Logistics este acum ancorată într-una dintre cele mai importante piețe de logistică din Europa continentală și acoperă peste 80% din această piață. Înființând o echipă dedicate acestor operațiuni, ID Logistics urmărește o dezvoltare rapidă în peninsula italiană.

Eric Hémar, președintele ID Logistics: „Această nouă locație geografică este un succes pentru ID Logistics și demonstrează capacitatea noastră de a sprijini clienții noștri importanți în dezvoltarea lor în întreaga Europă. De asemenea, oferă o bază solidă pentru creșterea noastră continuă pe o piață cu potențial ridicat. Italia este acum a 18-a țară în care activăm astăzi. Dorința noastră este să devenim rapid un jucător cheie în țară”.

Casei Girola, o platformă logistică focusată pe protejarea mediului 

Noul site, aflat în funcțiune de la 1 iunie, gestionează produse nesortabile în numele unui jucător internațional de comerț electronic. Tehnologiile implementate integrează toate procesele dezvoltate de ID Logistics în toate cele 6 țări unde compania derulează operațiuni pentru acest client.

Situat strategic în apropiere de autostrăzile A7 (Milano/Genova) și A21 (Torino/Brescia), noua platformă ID Logistics este conectată direct la principalele capitale din nord-vestul Italiei. Cu o suprafață de 62.900 m2 și o capacitate de 54.000 m3, site-ul poate primi zilnic până la 55.000 de unități și poate livra până la 60.000 de unități, deservind peste 80 de destinații diferite.

Platforma operează cu 350 de angajați zilnic și va crește până la 500 de angajați în perioadele de vârf.

Depozitul în sine este certificat LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design), una dintre cele mai exigente certificări în ceea ce privește reducerea impactului negativ asupra mediului. Clădirea este dotată cu panouri solare și pereți verzi care promovează biodiversitatea și limitează încălzirea clădirii și compensează emisiile de CO2 generate de instalații. De asemenea, dispune de un sistem de reciclare a apei și de iluminare LED, care oferă economii semnificative de energie. Deșeurile sunt minimizate prin procese și gestionate într-o zonă de sortare specifică.

Agilitate și servicii de calitate – cheia succesului 

Experiența vastă ID Logistics în sectorul e-commerce și implicarea echipelor sale au fost principalii factori de succes ai acestei operațiuni. În mai puțin de 3 luni și datorită unei strânse colaborări cu clientul său, echipele noastre au reușit să deruleze la timp toate etapele proiectului: de la căutarea locației ideale până la modelarea soluției tehnice, toate asociate cu o cerință operațională ambițioasă.

ID Logistics este un grup internațional de logistică contractuală, cu venituri de 1.911 milioane EUR (2.179 milioane USD) în 2021. ID Logistics administrează 350 de locații în 17 țări, reprezentând aproape 7,0 milioane de metri pătrați de depozite în Europa, America, Asia și Africa, avand 25.000 de angajați. Cu un portofoliu de clienți echilibrat între sectoarele de retail, industrie, picking la bucată, sănătate și comerț electronic, ID Logistics se caracterizează prin oferte care implică un nivel înalt de tehnologie. Dezvoltând o abordare socială și de mediu printr-o serie de proiecte originale încă de la crearea sa în 2001, Grupul se angajează astăzi cu hotărâre într-o politică ambițioasă de CSR. ID Logistics este listată pe Compartimentul A al pieței reglementate Euronext din Paris (Cod ISIN: FR0010929125, Ticker: IDL).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.