IFC ajută ALD să își crească flota de vehicule „verzi” în 7 țări

IFC și ALD, unul dintre liderii la nivel global în domeniul leasingului de vehicule și subsidiară a Societe Generale, anunță încheierea unui parteneriat în vederea reducerii emisiilor de carbon provenite din transport, prin accelerarea adopției și accesării vehiculelor ecologice pe piețele emergente.

Investiția IFC de 400 de milioane de dolari va ajuta ALD să își crească flota de vehicule „verzi”, o combinație de vehicule hibride, plug-in hibride și full electrice, în 7 țări: Turcia, Mexic, India, Serbia, România, Bulgaria și Croația.

Prin acest parteneriat, care a fost intermediat de Societe Generale în numele ALD, se așteaptă finanțarea a 15.000 de vehicule verzi cu un potențial de a reduce, până în 2026, emisiile de carbon cu până la 22.180 tone pe an în țările vizate.

Sectorul transporturilor contribuie cu cea mai rapidă creștere la schimbările climatice, fiind deja responsabil pentru 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră (17% din transportul rutier), domeniu ce reprezintă un obiectiv principal pentru decarbonizare. Inovația și finanțarea vehiculelor „verzi” ar putea reduce anual milioane de tone de CO2 produse de acest sector în orașe, la nivel global.

Makhtar Diop, IFC managing director: „Adopția vehiculelor ecologice reprezintă un subiect important în reducerea emisiilor de carbon în țările emergente. „Parteneriatul cu jucători globali, cum sunt Societe Generale și ALD, este o oportunitate pentru IFC în ceea ce privește extinderea finanțării mobilității sustenabile și reflectă angajamentele noastre față de modelele inovatoare de finanțare pentru soluții climatice.”

Promovarea mobilității electrice este una dintre direcțiile pe care IFC se concentrează în vederea susținerii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Aceasta este cea mai mare investiție singulară pe care IFC a făcut-o pentru a susține vehiculele ecologice. 

Tim Albertsen, CEO ALD: „În calitate de lider mondial în domeniul mobilității sustenabile, rolul nostru este de a face posibilă tranziția către mobilitatea electrică în cele 44 de țări în care ne desfășurăm activitatea. Acest parteneriat financiar va întări și mai mult strategia noastră de mobilitate electrică în țările emergente unde adopția vehiculelor cu emisii de carbon scăzute este încă la un nivel redus și, de asemenea, ne va ajuta să accelerăm tranziția către vehiculele ecologice pentru a combate schimbările climatice la scară globală.”

Acest parteneriat și această investiție au ca scop implementarea strategiei de bază a ALD, Move 2025, și promovarea mobilității electrice în cadrul soluțiilor oferite clienților, cu accent pe vehiculele electrice în centrul ofertei sale.

Investiția se bazează pe activitățile de pregătire a pieței și a proiectelor („upstream”) desfășurate de IFC în faza inițială. O evaluare din 2021 din Brazilia, India și Mexic a concluzionat că o finanțare adaptată și accesibilă de-a lungul lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice este esențială pentru deblocarea ritmului de creștere a acestora pe piețele emergente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.