Importanța și beneficiile parcurilor de dezmembrări auto

Să presupunem că ai o mașină veche pe care nu o mai folosești pentru că este prea scump să o întreții. Poate dorești să înlocuiești anumite componente, dar costurile de înlocuire și reparare trec cu mult peste bugetul tău. Aici intră în scenă parcurile de dezmembrări auto.

Poate că nu știi încă ce este și ce face cu exactitate un parc de dezmembrări auto. Poate că nu ai avut niciodată nevoie să apelezi la unul.
În acest articol voi vorbi despre ce se ocupă un parc de dezmembrări, despre ce beneficii poate aduce un astfel de parc, ție și mediului înconjurător.

Locul în care poți găsi piese auto second-hand, originale

Parcul de dezmembrări este locul la care apelăm atunci când dorim să schimbăm piese la mașina noastră, dar bugetul nu ne permite achiziționarea lor în stare nouă.
Parcurile de dezmembrări sunt locul ideal unde putem găsi, de cele mai multe ori, piese second-hand, originale și în stare bună de funcționare.

De ce să plătești sume exorbitante pentru piese noi când poți achiziționa piese second-hand, ajutând astfel și la protecția mediului înconjurător?

Aici poți găsi o gamă variată de piese. De la jante și anvelope, până la piese care țin de buna funcționare a motorului sau componente electronice pentru interiorul mașinii.

Tot ceea ce trebuie să faci atunci când te gândești să apelezi la un astfel de parc, este să iei legătura cu un reprezentant, și țin să te anunț că majoritatea au cunoștințe vaste în domeniul auto.

Va trebui să dai câteva informații despre mașina ta (pentru a face verificarea stocului mai rapidă și mai eficientă), cum ar fi: marca, anul de fabricație, tipul de motorizare și de caroserie etc. și poți afla foarte repede dacă piesa de care ai nevoie se află în stoc.

Ai o mașină veche care stă în garaj sau este parcată în fața locuinței și nu face nimic decât să adune praf?

Parcul de dezmembrări auto Constanța îți vine în ajutor. Nu trebuie decât să ai toate actele mașinii și să oferi informații despre starea mașinii, iar un reprezentat îți va face o cotație de preț în funcție de uzura și avariile pe care le are mașina.

Da! Ai înțeles bine! Îți poți vinde vechea mașină la un centru de dezmembrări. Altfel cum am face rost de piese second-hand originale?
Poți câștiga o sumă frumușică de bani pe vechea mașină! La centrul de dezmembrări auto din Constanta, cumpărăm autovehicule vechi în scopul dezmembrării.

De asemenea, mai toate centrele de dezmembrări auto, oferă certificatul de distrugere. Acest document este imperativ pentru radierea autovehicului de pe piață și, bineînțeles, pentru înscrierea în Programul Rabla în cazul în care vrei să-l folosești pentru înscrierea în program.

Programul Rabla: Condiții de participare și beneficii

Programul Rabla este o inițiativă a Asociației Fondului de Mediu care are în vizor înnoirea parcului auto din România.
Este vizată înlocuirea autoturismelor vechi și poluante cu modele mai noi care sunt în concordanță cu noile regulamente în ceea ce privește emisiile de CO2.

Pentru a beneficia de voucherul Rabla trebuie să te încadrezi cerințelor de înscriere, cum ar fi:

● trebuie să fii cetățean român cu domiciliul în România
● mașina pe care vrei să o radiezi trebuie să fie cel puțin sau mai veche de 8 ani
● mașina trebuie să fie înregistrată și înmatriculată în România
● nu trebuie să ai datorii la bugetul statului
● te-ai înscris la un dealer autorizat.

Aceste sunt doar câteva din condițiile impuse pentru înscrierea în program. Dacă te-am făcut curios, poți citi mai multe în articolul despre Programul Rabla.

Dar nu am terminat încă. Vreau să menționez încă un beneficiu pe care un parc de dezmembrări îl aduce societății și mediului înconjurător.

Centrele REMAT și legătura lor cu parcurile de dezmembrări auto

Știai că aproape fiecare parc de dezmembrări colaborează cu cel puțin un centru REMAT?
Centrele REMAT sunt centre de reciclare a metalului care nu mai poate fi folosit. Metalul reciclat este prelucrat și refolosit în alte industrii.

Parcurile de dezmembrări auto trimit la centrele Remat toate părțile metalice din caroseria unei mașini care nu mai pot fi salvate și vândute ca piese second-hand.

Prin urmare, poți contribui și tu la protecția mediului alegând achiziția de piese second-hand în locul celor noi sau vânzându-ți vechea mașină poluantă la un centru de dezmembrări auto.
În acest fel, toate părțile au de câștigat contribuind în același timp la reducerea emisiilor nocive de CO2 pe care le inspirăm zi de zi.

Nu este niciodată târziu să faci un pas spre schimbare. Începe prin a gândi ecologic și ce ai putea face pentru a îmbunătăți mediul în care trăim. Schimbarea este în mâna noastră!

dezShop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.