INATECH Packaging încheie un nou parteneriat cu Schaumaplast

INATECH Packaging încheie un nou parteneriat strategic cu Schaumaplast, grupul corporativ german care, cu Thermocon, are propria sa unitate de afaceri pentru dezvoltarea, producerea și clasificare a ambalajelor termice pasive. Aceste soluții avansate sunt utilizate pentru expedierea produselor farmaceutice și biotehnologice sensibile la temperatură.

Cutie termică Thermocon

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Prin consolidarea parteneriatului, INATECH Packaging și grupul Schaumaplast urmăresc să se extindă pe piața farmaceutică și în domeniul biotehnologiei, două sectoare care proliferează în România, dar și pe alte piețe locale, precum industria alimentară și comerțul electronic. Astfel, INATECH Packaging este primul furnizor din România care oferă soluții complete și precalificate pentru transportul produselor termosensibile.

Cristian Bădescu

„Suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu Grupul Schaumaplast pentru a aduce soluții inovatoare de ambalare termică în industria farmaceutică și biotehnologică din România, zone în care cererea a crescut constant în ultimii ani. Mai mult, intrăm într-un nou parteneriat cu grupul german, în contextul în care piața farmaceutică locală se află pe o pantă ascendentă, cu o nevoie tot mai mare de soluții de ambalare și răcire pentru protecție a produselor cu temperatură controlată. Prin această colaborare ne dorim să devenim lider în furnizarea de ambalaje pe piața farmaceutică, oferind soluții de ambalare complete și precalificate, cu un nivel ridicat de protecție, pentru transportul produselor termosensibile pentru a răspunde cerințelor tot mai exigente ale clienților noștri din aceste sectoare vitale pentru economia țării”, spune Cristian Bădescu, CEO INATECH Packaging.

Elemente de răcire

Prin parteneriatul cu INATECH Packaging pentru dezvoltare în România, grupul Schaumaplast aduce experiența și inovația necesare dezvoltării de soluții termice personalizate și de încredere sub brandul Thermocon. Astfel, este oferită o gamă completă de soluții de ambalare Cold Chain adaptate cerințelor și reglementărilor industriei farmaceutice și biotehnologice, pentru expediere în condiții de temperatură controlată.

Markus Hoffmann

„Pe măsură ce cererea de soluții termice pasive continuă să crească pe piața din România, suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu INATECH Packaging. Fiind un client de lungă durată al Thermocon, expertiza INATECH îl face un partener ideal și puternic. Clienții români pot beneficia de asistență personalizată printr-un distribuitor dedicat, care primește îndrumări în limba lor maternă. În plus, aceștia se pot aștepta la timpi de răspuns rapid prin stocarea locală a produselor noastre THERMOCON. Împreună cu INATECH Packaging, anticipăm cu nerăbdare să oferim soluții inovatoare de Cold Chain pentru piața din România”, declară Markus Hoffmann, managing director Schaumaplast Group.

Thermocon oferă o gamă largă de soluții de ambalare termică pasivă, inclusiv sisteme complete precalificate, opțiuni modulare și un portofoliu larg de elemente de răcire, simulare virtuală și testare dedicată camerelor climatice. INATECH Packaging asigură un stoc permanent de ambalaje selectate pentru industria farmaceutică, disponibil pentru livrare rapidă pe www.inatech-shop.ro și pe site-ul partener www.thermocon.ro.

Cutie termică Schaumaplast

Astfel, pe baza unor teste precalificate, este asigurat întregul sistem de protecție necesar pentru menținerea condițiilor de temperatură la frig (< – 15 grade Celsius), rece (+2 până la +8 grade Celsius) sau ambiantă (+15 până la +25 grade Celsius), chiar și la fluctuații de temperatură externă, ca răspuns la cererea tot mai mare de soluții de răcire pasivă pe piața din România.

În acest moment, cele mai multe solicitări vin de la companii internaționale de distribuție sau producători locali de medicamente, din toată țara.

În ceea ce privește tipul de produse, în 90% din cazuri, companiile achiziționează soluții complete de protecție, cutii termice cu capacități diferite și elemente de răcire utilizate pentru transportul produselor farmaceutice și biotehnologice termosensibile. Astfel, în cele mai multe cazuri, ambalajele de tip cutie termică pentru paleți, din gama Pallet Line, sunt solicitate pentru transport termic pentru cantități mari, până la 1.210 litri, pe o perioadă de până la 5 zile, urmate de cele din gama Classic Line cu o capacitate de încărcare de până la 70 de litri.

Sistem de răcire Thermocon

Odată cu cererea de soluții de ambalare personalizate și inovatoare pentru industria farmaceutică, INATECH a dezvoltat și un segment de servicii complementare pentru ambalajele Thermocon: depozitare intermediară pentru produse farmaceutice sensibile, prerăcire, congelarea elementelor de răcire sau a ambalajelor și asamblarea soluțiilor termice. 

Astfel, prin dezvoltarea ofertei de ambalaje și servicii complementare pentru companiile farmaceutice, în următorii ani, INATECH Packaging își propune să transforme ambalajele cu temperatură controlată pentru industriile farmaceutice și biotehnologice în al doilea cel mai mare segment de vânzări al companiei.

Despre Schaumaplast Group

Grupul Schaumaplast este specializat în fabricarea de piese turnate și ambalaje folosind EPS, EPP, E-TPU, printre alte spume inovatoare cu particule. Înființată în 1964, compania operează propriile site-uri de producție în trei țări: Germania, Polonia și SUA.

Thermocon, o unitate de afaceri specializată din cadrul Grupului Schaumaplast, oferă servicii de inginerie termică și ambalare pentru Cold Chain. Gama extinsă de soluții de ambalare termică pasivă a mărcii, inclusiv transportoare termice de diferite dimensiuni și o gamă largă de elemente de răcire, este dezvoltată pentru a răspunde provocărilor unice cu care se confruntă industriile farmaceutice și biotehnologice. Simulările virtuale și testarea camerelor climatice asigură soluții precalificate fiabile și ambalaje termice personalizate, adaptate cerințelor specifice ale clienților internaționali Thermocon.

Despre INATECH Packaging

Înființat în 2010, grupul INATECH, care include INATECH Packaging (divizia de ambalaje), iFOAM AG (divizia de ambalaje personalizate) și Isoteckline (divizia de izolații profesionale pentru construcții), este una dintre cele mai mari companii de ambalaje de protecție din România și Europa de Est, cu o gama de ambalaje completă și diversificată constant cu noi tipuri de ambalaje, numărând în prezent peste 5.000 de coduri unice în portofoliul de produse.

Compania are atât o divizie de ambalaje de protecție și materiale izolatoare, cât și o linie de producție de ambalaje personalizate, prin care deservește numeroase industrii, inclusiv: auto, comerț electronic, logistică, farmaceutică, electronică, aeronautică, construcții, producție de mobilă și altele. Cu un depozit în Domnești-Ilfov și Oradea-CTP Cargo Terminal, INATECH Packaging deservește piețele din: România, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania și Austria, segmentul de export reprezentând 10% din business.

În 2023, INATECH a intrat pe segmentul de reciclare și prelucrare a deșeurilor din plastic pentru producerea de materie primă granulată reciclată, necesară pentru protecția produsului, ca parte a strategiei de sustenabilitate a întregului grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.