Instalațiile de climatizare nu recirculă aerul din interiorul vehiculelor STB

Vehiculele Societăţii de Transport Bucureşti (STB) folosesc instalaţiile de climatizare fără a recircula aerul din interiorul vehiculului, încă din perioada stării de alertă declanșate în contextul pandemiei de coronavirus.

Sistemul de climatizare din autobuze, tramvaie şi troleibuze este setat să pornească automat la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenţia conducătorului auto.

„Societatea de Transport Bucureşti – STB asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu prin utilizarea aerului condiţionat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că nu este utilizată funcţia de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt şi rece, din exterior”, se menţionează într-un comunicat transmis, în 29 iunie, de STB.

Dintre cele aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, 500 au echipamente de aer condiţionat, iar pentru alte 150 de autobuze, „prin eforturile STB şi ale Primăriei Capitalei”, au fost montate instalaţii de climatizare.

Prin acelaşi proiect de modernizare a vehiculelor STB, 100 de troleibuze au fost echipate cu instalaţii de aer condiţionat.

În acelaşi timp, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei de către Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme.

Contract pentru aer condiţionat în 46 de tramvaie

Totodată, reprezentanţii STB susţin că se află în derulare un contract pentru instalarea de sisteme de aer condiţionat pe 46 de tramvaie. În prezent, 12 tramvaie din parcul STB echipate cu astfel de instalaţii sunt repartizate pe liniile 41, 32, 1 şi 10, pe care se înregistrează fluxuri mari de călători.

Vehiculele fără aer condiţionat sunt distribuite echilibrat şi circulă intercalat

„Totuşi, din cauza programării la inspecţii tehnice periodice, revizii, reparaţii şi pentru alte activităţi impuse de reglementările actuale, nu toate autovehiculele care sunt programate să iasă în traseu sunt dotate cu instalaţii de climatizare. Iar cele fără aer condiţionat sunt distribuite echilibrat pe linii şi circulă intercalat cu cele cu aer condiţionat. Pentru îmbunătăţirea transportului public, Primăria Capitalei continuă eforturile de modernizare a flotei STB prin achiziţia unor mijloace de transport în comun dotate din construcţie cu echipament de climatizare: 130 de autobuze hibrid (care vor intra treptat pe traseele liniilor 105 şi 131, începând cu luna iulie), 100 de troleibuze, alte 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie”, se mai precizează în comunicat.

STB anunță că derulează împreună cu Primăria Capitalei şi alte proiecte care vizează eliminarea noxelor şi creşterea calităţii serviciilor oferite, prin modernizarea flotei existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.