Iohannis: De la 1 iunie se reia transportul internațional rutier și feroviar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în 28 mai, într-o declarație la Palatul Cotroceni, că transportul internațional rutier și feroviar de persoane se va relua, începând cu data de 1 iunie.

De asemenea, la deplasarea în altă localitate nu maieste nevoie de declarație scrisă.

Totodată, se vor deschide terasele, iar românii vor putea merge și la plajă – cu respectarea distanțării de 2 metri și a regulilor de igienă.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/2673537896079128/

„Avem și azi aproepe 200 de cazuri noi, aproape 200 de oameni laATI, nu putem vorbi de o reducere semnificativă. În continuare, deci, atenție, atenție, atenție. În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești bune. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele – este clar însă că va fi nevoie de măsuri speciale – mesele să fie la 2 metri, vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea distanței de 2 metri. De la 1 iunie se reia transportul internațional rutier și feroviar. Spectacolele în aer liber cu maxim 500 de spectatori, dar pe scaunel la distanță, curespectarea tuturor normelor de igienă. Deplasările de la 1 ijie vor fi libere, deci nu va mi di nevoie de declarație. Se reiau activitățile sportive – competițiile în aer liber, mai puțin pentru sporturile de contact”.

Președintele a anunțat, totodată, că în privința examenelor naționale s-a decis organizarea unei a doua sesiuni, pentru elevii bolnavi, astfel: începând cu 29 iunie – Evaluarea Națională și în august, Bacalaureatul. 

Iată declarația: „Examenele naționale: Vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate. Din 15 iunie – Evaluarea Națională, apoi examenele de bacalaureat. E posibil să fie copii care să fie atunci bolnavi sau să se constate atunci că au febră și nu pot intra. Am considerat că trebuie o soluție. Pentru Evaluarea Națională, pentru copiii găsiți cu febră la intrarea în școală sau izolați acasă, pentru motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. Și pentru bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în mod obișnuit. Cu toții vom reuși să depășim cu bine acestă perioadă dacă vom respecta distanțarea fizică, ne vom spăla pe mâini”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.