iON FlexClimate: Noile anvelope Hankook pentru mașini electrice

Producătorul de anvelope premium Hankook lansează pe piața europeană iON FlexClimate, noua gamă de anvelope pentru toate sezoanele, prima sa linie special concepută pentru autovehiculele electrice (autoturisme și SUV-uri).

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Împreună cu anvelopele cu profil de vară pentru autoturisme și SUV-uri Hankook iON evo și cu profilul corespunzător pentru iarnă Hankook iON i*cept, Hankook iON FlexClimate completează ultramoderna familie de anvelope destinate generațiilor actuale și viitoare de autovehicule electrice. Dezvoltate special pentru generațiile actuale și viitoare de autovehicule electrice, toate produsele iON de la Hankook pot fi desigur utilizate, în dimensiunile corespunzătoare, și pe autovehicule cu motor termic sau pe cele hibride. Ele își vor demonstra și aici avantajele prin comparație cu anvelopele convenționale, mai ales în ceea ce privește consumul de energie, nivelul de zgomot, protejarea resurselor sau durabilitatea.

Datorită utilizării celor mai inovatoare tehnologii, noile anvelope iON FlexClimate se remarcă printr-o performanță ridicată atât pe timp de vară cât și în condițiile de carosabil specifice unei ierni moderate. Caracteristicile de bază includ, pe lângă excelenta aderență pe carosabilul umed, o rezistență la rulare foarte redusă, prin comparație cu anvelopele obișnuite și o construcție optimizată ca greutate, care este în același timp deosebit de robustă, pentru a corespunde cerințelor specifice autovehiculelor electrice.

„Cu noile iON FlexClimate, venim în întâmpinarea șoferilor de autovehicule electrice, care își doresc și pentru aceste sisteme de propulsie anvelope cu o excelentă performanță, disponibilă pe parcursul întregului an”, a afirmat Sanghoon Lee, președintele Hankook Tire Europe. „Anvelopele noastre pentru toate sezoanele din seria iON oferă aceeași siguranță în deplasare indiferent de condițiile meteo, fie vreme bună, ploaie sau zăpadă și contribuie la creșterea autonomiei disponibile cu o singură încărcare a bateriei. Se descurcă impecabil raportat la greutatea mașinii și sunt, cu toate aceste caracteristici, foarte silențioase.”

O performanţă excelentă, pe umezeală şi zăpadă

Principala caracteristică tehnică a noii anvelope iON FlexClimate, cu variante disponibile pentru autoturisme și SUV-uri, sunt lamelele 3D speciale de pe suprafața de rulare. Anvelopele au o aderență excelentă datorită acestor lamele, atât pe carosabil uscat, umed sau chiar cu un strat redus de zăpadă. În același timp, noul amestec ProGrip pentru suprafața de rulare asigură, datorită combinației de silice cu densitate ridicată și alte materii prime sustenabile, o aderență optimizată pe un carosabil umed. Pentru a garanta performanța necesară și pe zăpadă, profilul are o densitate ridicată de lamele: așa numitele lamele 2 în 1 asigură, împreună cu o serie de caneluri suplimentare, din blocurile individuale de profil, tracțiune și performanță de frânare inclusiv pe zăpadă. iON FlexClimate au marcajele M+S și 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) și se pot utiliza în Europa pe tot parcursul anului, în multe situații.

Optimizate pentru autovehicule electrice

Pentru că autovehiculele electrice au de obicei o masă mai mare, Hankook răspunde cu un cordon ranforsat la noile anvelope iON FlexClimate, cu fibre extrem de rezistente din aramidă și cu distribuirea uniformă a sarcinii pe întreaga lățime a suprafeței de rulare. Cu această structură, crește sarcina portantă per anvelopă, forțele de deformare generate la viteze mai mari sunt eficient contracarate, fiind asigurate simultan precizia de direcție și buna stabilitate în curbe. În plus, crește durabilitatea profilului, datorită excelentei uniformități în distribuirea sarcinii pe anvelopă. Mulțumită noii tehnologii Grip Boost și cordonului din aramidă, se mărește cu 20% rigiditatea peretelui lateral al anvelopei, pentru o mai bună manevrabilitate a autovehiculului și mai mult confort la deplasare*, în comparație cu anvelopele pentru toate sezoanele destinate autovehiculelor cu propulsie convențională.

Rezistența la rulare: excelentă

Amestecul din produsele iON, special dezvoltat pentru suprafața de rulare, cu un procent ridicat de rășină naturală, asigură o rezistență exemplară și o uzură redusă, în comparație cu produsele convenționale. Aderența ridicată oferă în același timp stabilitatea necesară pentru transmiterea sigură pe carosabil a cuplurilor motoare mari generate de autovehiculele electrice. Procentul ridicat de uleiuri naturale din amestec fac din anvelopele iON nu doar un produs mai sustenabil, per ansamblu, ci au și un efect pozitiv asupra durabilității profilului de rulare. Astfel, prin comparație cu anvelopele obișnuite care oferă același nivel de performanță, Hankook iON FlexClimate necesită mai puțin material, ceea ce face anvelopa mai ușoară și reduce consumul de energie, atât în timpul deplasării cât și în procesul propriu-zis de producție.

Mulțumită procedurii moderne de realizare a amestecului și tehnologiei Opti-Cure de la Hankook, modelul de suprafață de rulare a anvelopelor iON FlexClimate reduce și mișcările inutile din profil. Se reduce astfel și consumul de energie și, prin urmare, rezistența la rulare. Per ansamblu, Hankook iON FlexClimate poate astfel contribui la creșterea autonomiei disponibile cu o singură încărcare a bateriei.

Nivel redus de zgomot mulțumită i Sound Absorber

Pentru că sursa de zgomot generată de motorul cu ardere internă dispare la autovehiculele electrice, alte zgomote sunt percepute drept mai puternice de către pasageri și șoferi. Prin urmare, gama de anvelope iON este dotată cu tehnologia Hankook i Sound Absorber și au un profil foarte aerodinamic, ceea ce asigură un nivel de zgomot deosebit de redus, prin comparație cu anvelopele standard.

Hankook introduce noul sistem de tehnologie iON

Noile anvelope iON FlexClimate se bucură deja de nou introdusa „iON Innovative Technology”. Aceasta este o inovație tehnologică dezvoltată de Hankook, un sistem detaliat pentru îmbunătățirea eficienței în cercetare și dezvoltare și astfel în special a anvelopelor dezvoltate de companie pentru autovehiculele electrice. Sistemul include patru tehnologii esențiale: i Sound Absorber (vizează zgomotul), i Super Mileage (uzura), i Perfect Grip (aderența) și i Extreme Lightness (rezistența la rulare). Partea centrală a sistemului o constituie o serie de 58 de tehnologii patentate, integrate în dezvoltarea gamei de anvelope iON. Ele includ, de exemplu, patente privind reducerea zgomotului. Un exemplu pentru creșterea performanței de rulare îl constituie tehnologia patentată de amestec ProDurable, care asigură, printr-un amestec inovator de materiale, o durată de viață mai mare a anvelopei și Round Even, care asigură o presiune de apăsare pe carosabil extrem de uniformă.

Pentru a îmbunătăți aderența anvelopelor, comportamentul lor în timpul deplasării și pentru a reduce rezistența la rulare, se mai utilizează și alte tehnologii: Aici sunt incluse lamelele tip Claw 3D-Gri, amestecul ProGrip, o combinație de silice și alte materiale ecologice, precum și ProCoupling, care realizează o distribuire și mai precisă a silicelor, cu un amestec optimizat.

Noile iON FlexClimate vor fi disponibile pentru livrare de la lansarea pe piață în Europa, începând cu octombrie 2023, în 8 dimensiuni frecvent întâlnite, pentru autovehicule electrice, fie SUV-uri sau autoturisme.  Gama de dimensiuni va fi apoi extinsă rapid pentru a le include pe cele frecvente din intervalul 17-21 inchi.

*  Hankook Kinergy 4S2, lider multiplu în testele efectuate pe anvelope pentru toate sezoanele destinate autovehiculelor cu propulsie convențională

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.