Italia prelungește obligativitatea carantinării cetățenilor români

Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie la intrarea în țară, începând din 7 septembrie, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, astfel că persoanele care sosesc din România şi Bulgaria trebuie să stea în izolare acasă, timp de 14 zile.

Premierul Giuseppe Conte a semnat decretul prin care sunt prelungite toate interdicțiile impuse începând din 10 august.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.
 
Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru.
 
Discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.
 
Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.