IVECO și Metallica dau startul etapei europene a turneului M72

Flota multienergetică IVECO dă startul etapei europene a turneului mondial Metallica M72.

  • IVECO va asigura transportul cu emisii reduse pentru acest turneu cu ajutorul vehiculelor sale alimentate cu gaz natural, baterii electrice și biocarburanți. O parte a flotei va fi alimentată cu carburanți Shell cu emisii reduse de dioxid de carbon, furnizate de rețeaua europeană a companiei energetice.  
  • Design-ul special de inspirație Metallica, realizat de IVECO, conceput de IVECO, va fi prezent pe o serie limitată de 72 de camioane de mare tonaj completate cu dotări și caracteristici de cea mai înaltă clasă.
  • Acțiunile de promovare ale IVECO, printre care un concurs de talente pe muzica Metallica, special creat pentru șoferi, demonstrează angajamentul brandului de a recunoaște și sprijini șoferii de camioane. 
  • Peste 1.400 de bilete au fost puse deoparte pentru clienții și angajații Iveco Group, pentru a participa la concerte și a se bucura de o experiență unică IVECO VILLAGE în diferite locații ale turneului.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

IVECO este pregătit să se alăture trupei Metallica în etapa europeană a turneului mondial M72, ca urmare a parteneriatului anunțat în noiembrie anul trecut la Barcelona, cu ocazia lansării gamei complet reînnoite a IVECO. Împreună, IVECO și Metallica promovează reducerea emisiilor de CO2 și sprijină comunitățile în care vor avea loc concertele, prin angajamentul comun față de acțiunile durabile. IVECO colaborează cu trupa rock pentru a furniza soluții de transport cu emisii reduse la toate cele nouă opriri ale turneului în Europa – Munchen, Milano, Viena, Helsinki, Copenhaga, Oslo, Clisson, Varșovia și Madrid, prin camioane și microbuze alimentate cu gaz natural, electric și carburanți din surse regenerabile, dedicate logisticii personalului Metallica și a echipamentului de concert. Un camion electric cu pile de combustie se va alătura, de asemenea, rândurilor flotei multienergetice în etapele finale ale turneului.

IVECO va colabora cu Shell pentru realimentarea vehiculelor pe traseele către locurile de concert, bazându-se pe rețeaua de stații de alimentare a companiei energetice.

Luca Sra, președinte, Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: „Suntem încântați să mergem «pe autostradă» cu uimitoarea trupă Metallica. Vehiculele noastre cu propulsie alternativă, alimentate cu soluțiile de combustibil cu emisii reduse de carbon de la Shell, vor contribui la reducerea amprentei de carbon a trupei în cadrul turneului european M72. Flota multienergetică, personalizată cu o ediție specială a design-ului de inspirație Metallica, va acționa ca un ambasador puternic al transportului sustenabil, pe măsură ce se va deplasa pe drumurile din Europa și la locurile de concert”.

Când ne-am întâlnit prima dată cu cei de la Iveco Group, aceștia ne-au prezentat viziunea lor asupra acestui proiect și modul în care își propun să schimbe viitorul transportului și al emisiilor de carbon. Am știut imediat că obiectivele Metallica se aliniază cu ale lor și ne-am dat seama de potențialul uriaș al reducerii emisiilor de CO2 în vehiculele de transport greu. Vom lansa parteneriatul nostru în mai 2024, când turneul mondial M72 World Tour va continua în toată Europa, cu ajutorul vehiculelor IVECO alimentate cu gaz natural, electric și biocarburant care ne vor transporta echipamentul din oraș în oraș. Împreună vom putea contribui la angajamentul grupului IVECO de a ajunge la emisii nete de carbon zero până în anul 2040. Cât de incredibil este pentru noi să facem parte din asta!”, a adăugat trupa Metallica.

„Shell a colaborat cu IVECO pentru a contribui la reducerea emisiilor generate pe durata întregului ciclu de viață al transportului, cu scopul de a furniza carburanți cu emisii reduse de carbon, cum ar fi Shell BioLNG și Shell Renewable Diesel. De exemplu, Shell BioLNG oferă celor care îl folosesc constant o reducere de 100% a emisiilor de CO2e* pe durata ciclului de viață, în comparație cu motorina B7″, a spus Janine Albrecht-Webb, director general Shell Commercial Road Transport Europe.

Flota multienergetică IVECO alimentează turneul european al trupei Metallica cu inovație durabilă

Flota care va susține etapa europeană a turneului Metallica va fi formată din 10 vehicule grele IVECO S-Way alimentate cu gaz natural și 4 IVECO S-Way alimentate cu diesel din surse regenerabile, care vor fi folosite pentru a transporta echipamentele trupei, valorificând rețeaua de realimentare Shell. Flota va fi completată de un convoi care va asigura suport logistic suplimentar și pentru concerte: 2 IVECO S-eWay – primul camion de mare tonaj pur electric și fabricat integral de IVECO, 2 IVECO S-Way LNG și un IVECO S-Way alimentat tot cu motorină regenerabilă. Un IVECO S-eWay Fuel Cell se va alătura convoiului pentru ultimele date de spectacol din Spania.

Un serviciu de transport pentru echipa trupei va fi asigurat de microbuze eDaily și de un autocar Evadys, pus la dispoziție de brandul din aceeași familie – IVECO BUS.

Cu vehiculele cu tracțiune alternativă IVECO, Metallica va face un salt semnificativ în drumul său spre decarbonizare. Sustenabilitatea mediului și responsabilitatea socială reprezintă fundamentul comun pe care se bazează parteneriatul dintre IVECO și Metallica.

O parte din flota de camioane IVECO S-Way din cadrul turneului va fi alimentată cu Shell Renewable Diesel și Shell BioLNG. În Europa, Shell Renewable Diesel oferă cu până la 90% mai puține emisii de CO2e pe durata ciclului de viață, comparativ cu motorina B7. Shell BioLNG oferă clienților fideli carburantului o reducere de 100% a emisiilor de CO2e pe durata ciclului de viață, în comparație cu motorina B7. Pentru companiile de transport care se concentrează pe reducerea amprentei de carbon, Shell BioLNG oferă o soluție imediată, drop-in, pentru emisiile de CO2e din ciclul de viață, deoarece proprietățile sale chimice permit trecerea de la GNL fără modificări ale infrastructurii sau echipamentelor. Shell va livra, de asemenea, Shell FuelSave Diesel și Shell LNG, iar compania energetică va achiziționa credite de carbon pentru emisiile de CO2e calculate din ciclul de viață, care nu pot fi evitate sau reduse.

Flota IVECO inspirată de Metallica: design și vehicule în ediție limitată

IVECO a conceput un design impresionant, în ediție specială, pentru întreaga sa flotă, inspirându-se din albumul 72 Seasons al trupei Metallica, care se referă la experiențele transformatoare ale primilor 18 ani de viață, comparate cu 72 de anotimpuri de creștere și evoluție. Acest aspect unic are un design negru elegant cu accente vibrante de galben, care reflectă estetica albumului. În mod special, grila frontală prezintă cu mândrie emblematicul logo Metallica, simbolizând parteneriatul dintre IVECO și emblematica trupă. 

O serie limitată de 72 de camioane de mare tonaj, cu o echipare exclusivă inspirată de Metallica, va fi lansată în a doua jumătate a anului, oferind entuziaștilor șansa de a deține o parte din această colaborare.

Șoferii de camioane, în centrul atenției prin activități unice 

În centrul eforturilor IVECO se află toți șoferii de camioane, iar acest lucru se reflectă și în parteneriatul cu Metallica, care va include activități menite să pună șoferii în roluri de protagoniști. Un concurs special îi va invita pe șoferi, indiferent de marca de vehicule pe care le conduc, să trimită videoclipuri în care interpretează muzica Metallica, pentru șansa de a câștiga bilete la concert și premii uimitoare. În cele din urmă, instrumentul digital MY METALLICA TRUCK va permite fanilor să creeze fundaluri personalizate cu tema Metallica, cu fotografiile lor, perfecte pentru a fi partajate pe rețelele de socializare. Aceste inițiative subliniază dedicarea IVECO pentru recunoașterea și susținerea șoferilor de camioane și sunt aliniate cu valorile sale centrate pe șoferi.

O experiență exclusivă de concert Metallica și ospitalitate marca IVECO Village

Cu scopul de a implica toate părțile interesate în turneu, în cadrul parteneriatului au fost rezervate peste 1.400 de bilete pentru clienții și partenerii IVECO, precum și pentru angajații Grupului, care au șansa de a câștiga bilete printr-un concurs special. Prietenii IVECO vor fi găzduiți în IVECO Village, o zonă de ospitalitate unică, personalizată în stilul și culorile emblematice ale trupei.   

* COe reprezintă echivalentul de dioxid de carbon, care este un indicator utilizat pentru a compara potențialul de încălzire globală al diferitelor gaze cu efect de seră.

SHELL: Companiile în care Shell plc deține direct și indirect investiții sunt entități juridice separate. În acest comunicat de presă, „Shell” este utilizat atunci când se face referire la Shell plc și la filialele sale în general.

IVECO

Brandul IVECO face parte din Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule adecvate pentru orice tip de caroserie.

Inovează în mod constant și își extinde portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în funcție de nevoile șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, îmbunătățește soluția completă de transport IVECO. IVECO își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a tehnologiilor bio-metan, electrice cu baterii și cu pile de combustie.

IVECO operează 7 uzine de producție și 8 centre de cercetare și dezvoltare. Contează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află un vehicul IVECO.

IVECO conduce pe drumul schimbării, impulsionând transformarea industriei transporturilor, propulsată de ambiția de a fi cel mai de încredere partener și jucător complet pentru clienții săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.