John Bolla, numit președinte al UPS Healthcare

John Bolla a fost numit în funcția de președinte al UPS Healthcare. UPS anunță retragerea lui Wes Wheeler, care a ocupat funcția de președinte al diviziei UPS Healthcare, în ultimii trei ani și jumătate. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Anterior, Wes Wheeler a fost directorul executiv al Marken, înainte de achiziționarea acesteia de către UPS în 2016, iar apoi s-a ocupat de lansarea verticalei de sănătate a UPS, dezvoltând capacități specializate și consolidând angajamentul UPS față de pacienți.

John Bolla s-a alăturat UPS, în aprilie 2022, fiind responsabil pentru logistica și distribuția serviciilor medicale la nivel global, conducând cu succes operațiunile UPS din America, Europa și Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa (AMEA).

John Bolla, președintele UPS Healthcare: „Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a conduce UPS Healthcare, ce include peste 10.000 de experți în logistică medicală și o rețea globală care acoperă 220 de țări și teritorii din întreaga lume. Împreună cu această echipă de profesioniști dedicați, vom continua să ajutăm companiile din domeniul sănătății să își dezvolte operațiuni mai precise, mai productive, mai scalabile și mai inteligente.”

John Bolla

Înainte de a se alătura UPS, a ocupat funcția de director de operațiuni la Adare Pharma Solutions, unde a fost responsabil de vânzările globale, operațiuni, dezvoltarea de contracte și strategia de producție în SUA și Europa.

Kate Gutmann, vicepreședinte executiv și președinte al UPS International, Healthcare și Supply Chain Solutions: „John are o bogată experiență în domeniul sănătății și al produselor farmaceutice, după o lungă carieră în industria farmaceutică și a dispozitivelor medicale. Sunt convinsă că, sub conducerea sa, UPS Healthcare își va continua creșterea accelerată.”

John a lucrat la GlaxoSmithKline (GSK), una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, timp de 22 de ani, fiind responsabil de operațiunile de producție, lanțul de aprovizionare, achiziții și aprovizionare externă/CDMO. În cadrul GSK, el a ocupat mai multe poziții, fiind ulterior promovat în funcția de vicepreședinte al lanțului de aprovizionare nord-american, devenind apoi vicepreședinte senior al segmentului de vânzări către terți și contracte.

După plecarea din GSK, John s-a alăturat companiei farmaceutice și de imagistică Lantheus Holdings, care oferă produse noi pentru utilizări terapeutice sau de diagnosticare în sectorul oncologic, în calitate de director de operațiuni, fiind responsabil de performanțele comerciale și tehnice la nivelul întregii companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.