LEKTRI.CO a lansat SVIK, noua stație de încărcare smart

LEKTRI.CO, jucători în domeniul mobilității electrice din România, lansează noua stație de încărcare SVIK, cu integrare smart home și interfață prietenoasă, ce poate fi ușor instalată în spații private (acasă, la sediul firmei etc.) dar și publice (parcări de lungă durată).

Produsă în România, stația oferă un preț accesibil și diverse funcții menite să faciliteze procesul de încărcare, alături de posibilitatea de monetizare, prin integrare în rețeaua LEKTRIfy, se precizează într-un comunicat de presă.

Noua stație este gândită să fie foarte accesibilă pentru clientul rezidențial, dar și businessurilor care doresc să ofere astfel de beneficii angajaților ori parcările private. Mai mult, prin intermediul serviciului de public sharing al stației, această achiziție poate aduce clientului și câștiguri financiare. Diferențele față de alte modele constau în simplitatea produsului, ce poate fi caracterizat ca un gadget pentru home automation, care respectă toate standardele și certificările legislative și este foarte accesibil”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

SVIK poate fi ușor conectat la Wi-Fi prin intermediul aplicației dedicate, clientul având acces la multe funcții, inclusiv pornirea/oprirea încărcării de la distanță, setarea curentului de încărcare, programarea în anumite intervale orare, setarea luminozității și adaptarea dinamică a puterii de încărcare (Load Balancing).

Totodată, stația poate fi integrată în rețeaua LEKTRIfy care înregistrează în prezent peste 300 puncte de încărcare la nivel european. Astfel, deținătorul stației poate vedea userii care încarcă, energia livrată, poate verifica sesiunile de încărcare și analiza istoricul încărcărilor și, totodată, poate monetiza ori deconta pe firmă încărcările electrice.

Printre funcționalitățile tehnice oferite de modelul SVIK, se numără și reglarea dinamică a puterii de încărcare în funcție de ceilalți consumatori din rețeaua electrică, astfel încât stația se poate instala în orice locație, indiferent de puterea disponibilă. De asemenea, în cazul instalațiilor fotovoltaice, încărcătorul este capabil să adapteze curentul de încărcare în funcție de producția panourilor fotovoltaice, maximizând astfel energia verde utilizată.

SVIK este al treilea model de încărcător conceput și produs de LEKTRI.CO, iar compania își propune să producă un volum lunar de peste 1000 de unități destinate piețelor cu o densitate mare de vehicule electrice. Încărcătorul SVIK a fost lansat oficial vineri, 8 octombrie, în cadrul Salonului Auto București SAB 2021, iar până pe 17 octombrie va fi expus alături de celelalte produse LEKTRI.CO la standul B2-76.

Despre LEKTRI.CO

LEKTRI.CO a fost înființată în 2018 la Timișoara și numără în prezent 20 de angajați. LEKTRI.CO este un brand al grupului SafeFleet, cu activități în industria mobilității și oferă soluții de încărcare a mașinilor electrice pentru utilizatorii casnici, companii care doresc să implementeze stații de încărcare pentru angajați și domeniile HORECA și retail. Stațiile de încărcare LEKTRI.CO sunt utilizate în România, Serbia, Polonia, Germania, Franța și Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.