Liber în Slovenia, o lună, lucrătorilor din transport fără certificat COVID

Timp de o lună, între 15 iulie și 15 august, autoritățile slovene permit în continuare intrarea în țară, fără deținerea unui certificat COVID, lucrătorilor din transportul internațional si persoanelor aflate doar în tranzit.

Decizia a fost luată, în 14 iulie, de Guvernul Sloveniei. 

Comunicatul oficial:

„În cadrul unei sedinte care a avut loc astazi, 14 iulie 2021, Guvernul sloven a decis că va exista o perioadă de tranziție, din 15 iulie pana pe 15 august 2021, în care lucrătorii din transportul internațional si persoanele aflate doar în tranzit prin Slovenia vor fi exceptate în continuare de la obligația carantinării sau prezentării unei dovezi de vaccinare, recuperare sau un test negativ împotriva COVID-19.

Pentru a demonstra calitatea de lucrator in transportul international, vă recomandăm să aveți certificatul de lucrător în sectorul transportului internațional – Anexa III, precum și toate celelalte documentele specifice.

Ordonanța modificată care reglementează aceste măsuri în Slovenia va fi publicată astăzi, 14 iulie 2021.

Scopul extinderii aplicării excepțiilor este de a permite persoanelor care lucrează în domeniul transportului internațional și persoanelor în tranzit să se pregătească pentru noua reglementare uniformă a condițiilor de intrare în Slovenia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.