Licitație pentru proiectarea modernizării CF Coşlariu – Cluj-Napoca

CFR Infrastructură a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, astfel încât trenurile de călători să poată circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar cele de marfă, cu 120 km/h.


Valoarea estimată a contractului de modernizare a celor 99 km este de aproximativ 52,3 milioane de lei, iar 85% din finanţare este asigurată din fonduri externe nerambursabile.

„Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coşlariu – Cluj-Napoca au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti”, informează CFR Infrastructură.

Modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie și creşterea numărului de pasageri şi a gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene. Totodată, se urmărește creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional. 

Durata contractului este de 23 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.