Licitație relansată pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva

CNAIR a relansat licitaţia pentru sectorul lipsă din Autostrada (A1) Lugoj-Deva (Secţiunea E şi finalizarea Secţiunii D ale din Lotul 2), în lungime totală de 9,13 km, cu „faimoasele tuneluri pentru urși”, potrivit ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Investiția este finanţată din fonduri externe nerambursabile, iar data limită până la care pot fi depuse ofertele este 9 iunie.

Durata contractului va fi de 117 de luni, din care 15 luni pentru proiectare, 42 de luni pentru execuţia lucrărilor şi 60 de luni garanţie.

„Menţionăm că durata poate varia în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor, precum şi în funcţie de durata de execuţie a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câştigător (care poate scădea până la 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare şi 34 de luni pentru execuţia lucrărilor). Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Conform condiţiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2, în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale, prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platformă de 11,25 metri”, precizează compania de drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.