Liderii industriei GCC, soluții inovatoare pentru siguranța rutieră

Reprezentând sectorul transportului rutier la Abu Dhabi Road&Traffic Expo, IRU a subliniat modul în care inovația și soluțiile bazate pe date pot îmbunătăți siguranța rutieră în în Emiratele Arabe Unite și regiunea GCC (Consiliul de Cooperare al Golfului).

sursă foto: IRU

Evenimentul la nivel înalt despre soluții inovatoare a reunit actori din industrie cu scopul de a aborda siguranța rutieră și de a promova profesionalismul în logistica și mobilitatea transportului rutier. IRU a reamintit audienței obiectivele celui de-al doilea Deceniu de Acțiune al ONU pentru Siguranța Rutieră și a cerut mai mult efort pentru a le atinge.

Precizările IRU:

Obiectivele deceniului nu pot fi îndeplinite fără a aborda cauza principală: factorul uman. Într-adevăr, peste 85-90% din accidentele de transport rutier în care sunt implicate vehicule comerciale de marfă se datorează acțiunilor umane. Prin urmare, este esențial să valorificăm potențialul automatizării și să dezvoltăm soluții inovatoare bazate pe tehnologie pentru a reduce numărul deceselor rutiere.

În plus, pentru a atinge „Viziunea Zero”, obiectivul ambițios al Abu Dhabi de a reduce decesele rutiere la zero, cadrul legal trebuie adaptat. În special, condițiile pentru obținerea permisului de conducere trebuie actualizate și trebuie promovată profilarea competențelor conducătorilor auto.

Participanții au recunoscut că standardele actuale privind aptitudinea pentru a conduce se bazează în general pe moștenire. Ei au fost de acord că această abordare este costisitoare și nu oferă rezultatele așteptate pentru industrie, nici pentru societate. Prin urmare, este necesar ca toți utilizatorii drumului să respecte recordurile de aptitudine recunoscută la nivel înalt pentru a conduce.

IRU a dezvoltat soluții de profilare a competențelor pentru a ajuta industria să se asigure că șoferii sunt apți pentru locul de muncă. Acestea oferă, de asemenea, companiilor instrumente pentru a atenua riscurile și pentru a gestiona în mod corespunzător cunoștințele și lacunele de competențe ale șoferilor lor.

IRU RoadMasters oferă tablouri de bord digitale care consolidează profilul abilităților șoferilor în raport cu domeniile cheie de performanță pentru șoferii de mobilitate și transport de marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.