Lotul 3 Ploieşti-Buzău (A7), același câștigător la reevaluarea ofertelor

Antreprenorul care a câștigat inițial licitația pentru construirea lotului 3 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău a fost reconfirmat după reevaluarea ofertelor, informează CNAIR.

Astfel, ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret A.S. (lider) – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S., cu preţul de peste 1 miliard de lei, fără TVA.

În 23.10.2023, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispoziţiile Deciziei CNSC nr. 1506/C9/1490/03.07.2023, rămasă definitivă prin Hotărârea Civilă nr. 367/06.10.2023, pronunţată în dosarul nr. 4856/2/2023 de către Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a comunicat noul rezultat al procedurii de atribuire a contractului Execuţie Lucrări Autostrada Ploieşti-Buzău, LOT 3, Pietroasele-Municipiul Buzău, km 49+350 – km 63+250″, se arată în comunicatul CNAIR.

Durata de execuţie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km şi include construirea a 8 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.

Sursa de finanţare este asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, se arată în documentul citat.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, licitația a fost lansată în septembrie 2021 și contestată de 4 ori: „Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret-Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a mai fost desemnată câştigătoarea acestui contract în urmă cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestaţii, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.