Lucian Bode: Europa are nevoie de un Plan de Investiții pentru securitatea cibernetică

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a participat marți, 5 mai 2020, la reuniunea ministerială informală a miniștrilor telecomunicațiilor, organizată prin videoconferință, se arată într-un comunicat de presă.

Tema reuniunii a fost legată de contribuția sectorului telecomunicațiilor și a digitalizării la strategia europeană de ieșire din criza Covid-19. Concret, miniștrii UE s-au concentrat pe două tematici majore, anume utilizarea aplicațiilor mobile și a datelor de mobilitate anonimizate pentru combaterea crizei COVID-19, precum și importanța soluțiilor și a investițiilor pentru dezvoltarea de noi infrastructuri digitale.

„Este important să creăm toate condițiile necesare pentru stimularea competitivității digitale și sprijinirea investițiilor în industriile creative, ce au efect de multiplicare și vor genera locuri de muncă și creștere economică pentru statele afectate de criza actuală, astfel încât aceste companii să prospere și să promoveze activ economia digitală. În același timp, va trebui să acordăm o atenție deosebită și să facilităm transformarea digitală accelerată a companiilor care au un nivel precar de digitalizare, pentru a le ajuta efectiv să se redreseze post COVID-19. Mai mult ca oricând, este necesar un efort comun european de creștere semnificativă a investițiilor și finanțărilor europene, pentru combaterea decalajului digital și pentru crearea unei infrastructuri europene solide de bandă largă de mare viteză și de servicii digitale. Avem nevoie de sprijinul UE, pentru ca toți cetățenii europeni, indiferent de locație, gen, statut social, vârstă, să dispună de competențe digitale. Securitatea cibernetică este un domeniu vital pentru Europa. Aceasta are nevoie, mai mult ca niciodată, de un Plan de Investiții pentru securitatea cibernetică, adaptat la provocările generate de criza noului coronavirus, având în vedere faptul că numărul atacurilor cibernetice a crescut vertiginos. România va rămâne un partener european implicat, pentru ca răspunsul Europei să fie unul coordonat și eficient, care să garanteze siguranța și prosperitatea” a spus Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.