Lucian Șova a cerut 500 milioane lei la rectificarea bugetului

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a solicitat la rectificarea bugetară, care va avea loc la mijlocul lunii august, suplimentarea cu 500 de milioane de lei a fondurilor MT, pentru începerea unui proiect pe calea ferată, care să lege “mult mai eficient” Piteştiul de Sibiu.

“În ultimele zile, Ministerul Transporturilor a prezentat situaţia execuţiei bugetare pe primele şase luni. A fost evaluată această execuţie de către MFP, cât şi de doamna prim ministru. Am prezentat, de asemenea, o serie de proiecte pe care ne propunem să le continuăm sau să le dezvoltăm, astfel încât pot să afirm că avem speranţa că la această rectificare bugetară MT va primi o alocare în plus şi nu se va întâmpla, ca în anii precedenţi, să fie tăiate fonduri de la minister. Apreciez că acest fapt, dacă se va petrece, va fi o confirmare în plus a activităţii intense pe care am desfăşurat-o în acest an, împreună cu companiile din subordine”, a declarat ministrul pe 3 august, în conferinţa de bilanţ.

“Ministerul Transporturilor a cerut în primul rând să nu i se taie (din buget, n.r.). După care, a cerut de o manieră decentă în jur de 500 de milioane de lei pe proiecte, pentru că şi la nivel de Guvern ni s-a impus să fim extrem de precişi în ceea ce promovăm, să ne asumăm sub semnătură proiectele pe care le promovăm să genereze costuri, astfel încât banii să fie traşi până la următoarea rectificare, care va fi la sfârşitul lui octombrie – începutul lui noiembrie. De aceea, cel mai important este că – cred că am convins – să nu se taie bani, pentru că avem argumente şi avem execuţie corespunzătoare. Iar în al doilea rând, în jur de 500 de milioane de lei am cerut pentru începerea unui proiect vechi, dar foarte nou pe calea ferată, care să lege Piteştiul de Sibiu de o manieră mult mai eficientă”, a precizat Lucian Șova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.