Lucian Șova a demisionat, dar Iohannis nu îl schimbă

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a demisionat în 22 noiembrie, însă președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va semna decretul de remaniere a acestuia și de numire a lui Marius Drăghici, propus de PSD să îl înlocuiască la șefia Transporturilor.

Lucian Șova, la depunerea jurământului de învestitură

“Până după 1 Decembrie nu vom mai schimba miniștri. Punct!”, a anunțat Iohannis joi la ora 13.10, într-o scurtă declarație la Palatul Cotroceni.

„Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Dați-mi voie să vă spun că acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru.  N-o să vă vină să credeți: i-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Pot să vă spun că aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Cum să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. Nu se poate așa ceva. Ca să fie clar: în această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie”, este declarația completă a lui Iohannis.

”După 1 Decembrie putem să discutăm, dacă va fi cazul. Până atunci, nu vom schimba miniștri. Punct”, a insistat șeful statului.

Întrebat dacă va lua act de demisia lui Lucian Șova de la Ministerul Transporturilor, Klaus Iohannis a spus: ”Până după 1 Decembrie nu se va schimba nimic”.

Șeful statului a mai spus că un ministru nu este ”un paznic la cooperativă” și că trebuie să muncească în folosul țării până când se publică decretul de eliberare din funcție, chiar dacă a demisionat.

Lucian Șova, la depunerea jurământului de învestitură

Întrebat dacă se teme de suspendare – așa cum a amenințat voalat Liviu Dragnea miercuri seară – președintele a spus: “Nu îmi este teamă de așa ceva, și nici de Curtea Constituțională, acțiunile mele se încadrează în cadrul constituțional”.

”Pot să vă asigur că nimic din ce fac eu nu pune în dificultate Guvernul. Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. După 1 Decembrie vom discuta”, a precizat el.

El a mai spus că nu a avut întâlniri cu oameni din PSD, nici înțelegeri și nici nu o să aibă.

”Nu cred că vă așteptați de la mine care am spus că această guvernare este un accident al democrației să mă apuc acum să fac o evaluare a miniștrilor. Evaluez guvernele pesedisto aldiste ca guverne foarte slabe. Și sărbătorile naționale trebuie respectate așa cum se cuvine. Nu cred că românii au nevoie de circ, de remanieri, acum de sărbătoarea națională. Să o sărbătorim așa cum se cuvine și apoi revenim la circul de zi cu zi”, a conchis președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.