MAE: Noile condiţii de intrare în Bulgaria, de la 1 septembrie

Autorităţile din Bulgaria au revizuit condiţiile de intrare a românilor în această țară, începând cu data de 1 septembrie, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, după ce au fost scutiți de orice control sanitar, cetăţenii români care sosesc din România (menţinută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Sunt exceptate persoanele care se garantează părăsirea imediată a teritoriului Bulgaria, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Linkuri utile