Marea Britanie, restricții pentru șoferii de marfă care vin din Danemarca

Marea Britanie le impune restricții, începând din 12 noiembrie, șoferilor de marfă nerezidenți care vin din Danemarca, astfel că aceștia sunt acum obligați să se autoizoleze timp de 14 zile, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Măsura survine informațiilor suplimentare sosite de la autoritățile sanitare din Danemarca, care raportează focare pe scară largă de coronavirus în fermele de nurcă, cu o variantă de tulpină a virusului răspândită în unele comunități locale.

Danemarca a fost eliminată, vineri, de pe lista britanică a coridoarelor de călătorie. Vizitatorilor non-britanici sau rezidenți care veniseră din sau prin Danemarca li s-a interzis să sosească în Marea Britanie, începând de sâmbătă dimineața la ora 4.00. Oricine a ajuns în ultimele 2 săptămâni din această țară trebuie acum să se autoizoleze la domiciliu, timp de 14 zile.

Guvernul de la Londra colaborează îndeaproape cu partenerii internaționali, pentru a înțelege mutațiile noului coronavirus raportate în Danemarca, iar în Marea Britanie se desfășoară un program de cercetare asupra riscului acestuia față de populație.

Cetățenii britanici și rezidenții care se întorc din Danemarca vor fi obligați să prezinte un formular complet de localizare a pasagerilor la sosirea în Anglia. Acest lucru este esențial pentru a putea urmări virusul în cazul unor focare locale.

Ministerul de Interne a anunțat că va intensifica prezența Poliției de Frontieră, pentru a se asigura că cetățenii care sosesc în Marea Britanie din Danemarca respectă noile restricții.

Interdicția de călătorie și cerințele extinse de autoizolare vor fi revizuite după 7 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.