Marfar deraiat, trenuri anulate sau cu traseu deviat; transbordare auto

Un marfar al companiei Global Rail Solutions a deraiat în stația Leu, pe 16 ianuarie, astfel că circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile Craiova şi Caracal. Mai multe trenuri de călători circulă pe rute ocolitoare, iar 14 garnituri au fost anulate, iar pasagerilor li se asigură continuarea călătoriei cu transbordare în mijloace auto.

CFR Infrastructură informează că, în urma deraierii a 9 vagoane și răsturnării altor două, au fost avariate ambele fire de circulaţie, respectiv fir I Leu-Malu Mare şi fir II Malu Mare-Leu. „Deoarece a fost afectată linia CF pe o porţiune de 100 de metri pe firul I şi pe o porţiune de 200 de metri pe firul II, au fost distruse trei aparate de cale şi a fost rupt un stâlp LC, dar şi având în vedere faptul că reparaţiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, reprezentanţii CFR SA spun că nu pot estima un interval de timp pentru redeschiderea circulaţiei feroviare în zona respectivă”.

La faţa locului se află echipele de intervenţie, care acţionează pentru repunerea pe şină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecţiunilor şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, cu umătoarele utilaje: două macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor; două utilaje multifuncţionale; o drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii şi două drezine pantograf care vor acţiona pentru repunerea tensiunii.

„În acest moment, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova-Piatra Olt-Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile CF Craiova-Caracal şi retur, asigurată de SRCF Craiova. Precizăm că aceste măsuri adoptate pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare vor fi menţinute până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în staţia CF Leu. Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii”, se arată într-un comunicat de presă.

În cazul unor trenuri, CFR asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanţa Caracal-Craiova şi retur, astfel:

  • IR 1835 Bucureşti Nord-Teiuş; IR 1836 Cluj Napoca-Bucureşti Nord; IR 348 Arad-Bucureşti Nord;
  • în noaptea de 16 spre 17 ianuarie – IR 349 Bucureşti Nord-Arad;
  • în perioada 16 – 20 ianuarie – IR 73 Budapesta-Bucureşti Nord;
  • în perioada 17 – 20 ianuarie – IR 72 Bucureşti Nord-Budapesta; IR 1823 Bucureşti Nord-Deva; IR 1824 Deva-Bucureşti Nord; IR 1835 Bucureşti Nord-Teiuş; IR 1836 Cluj Napoca-Bucureşti Nord; IR 349 Bucureşti Nord-Arad; IR 348 Arad-Bucureşti Nord şi IR 1597 Bucureşti Nord-Craiova.

De asemenea, următoarele trenuri sunt anulate:

  • la data de 16 ianuarie – IR 1596 Craiova-Bucureşti Nord; IR 1590 Drobeta Turnu Severin-Bucureşti Nord; RE 9911 Bucureşti Nord-Craiova; RE 9013 Roşiori Nord-Craiova; RE 9918 Craiova-Bucureşti Nord; RE 9907 Bucureşti Nord-Craiova este anulat pe distanţa Caracal-Craiova; IR 1595 Bucureşti Nord-Craiova;
  • începând cu data de 17 ianuarie – RE 9910 Craiova-Bucureşti Nord;
  • în perioada 17-19 ianuarie – RE 9911 Bucureşti Nord-Craiova;
  • în perioada 17-20 ianuarie – IR 1691 Bucureşti Nord-Timişoara Nord; IR 1591 Bucureşti Nord-Craiova; IR 1594 Craiova-Bucureşti Nord; IR 1596 Craiova-Bucureşti Nord; IR 1590 Drobeta Turnu Severin-Bucureşti Nord.

Pentru preluarea călătorilor, circulă suplimentar următoarele trenuri: la data de 16 ianuarie RE 13070 Craiova-Piatra Olt-Caracal-Bucureşti Nord, cu plecare din staţia Craiova la ora 16:18, şi RE 13071 Caracal-Piatra Olt-Craiova, cu plecare din staţia Caracal la ora 17:22.

Trenuri pe rută deviată, în perioada 16/17-19/20 ianuarie:

  • IR 78 Bucureşti Nord-Budapesta, pe ruta deviată Bucureşti Nord-Caracal-Piatra Olt-Craiova-Curtici, cu plecare din staţia Bucureşti Nord, ora 21:00.
  • IR 79 Budapesta-Bucureşti Nord, pe ruta deviată Curtici-Craiova-Piatra Olt-Caracal-Bucureşti Nord, cu plecare din staţia Curtici, ora 20:30;
  • IR 1821 Bucureşti Nord-Arad, pe ruta deviată Bucureşti Nord-Caracal-Piatra Olt-Craiova-Arad, cu plecare din staţia Bucureşti Nord, ora 23:28;
  • IR 1822 Arad-Bucureşti Nord, pe ruta deviată Arad-Craiova-Piatra Olt-Caracal-Bucureşti Nord, cu plecare din staţia Arad, ora 17:48.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri şi care doresc să renunţe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.