Masterbuild: 20 mil. euro într-un nou parc logistic lângă București

Masterbuild General Contractor & Developer anunță startul unei noi investiții, într-un parc logistic de peste 16.000 mp, pe o suprafață de teren de 34.000 mp, amplasat la nord de București, în zona Butimanu-Dâmbovița, cu acces direct la DN1A.  

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, iar noul parc logistic va prelua cererea crescută din piață pentru spații industriale și de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar și de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile.  

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcție clasa A, cu o înălțime a halelor de până la 14m și elemente de construcție sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilități și a costurilor de mentenanță la locație. Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice și un acoperiș verde extensiv ultraușor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie și mentanață de până la 30%. Zonele de birouri din cadrul MASTERBUILD LOGISTIC PARK vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS – Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilității, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilității), iar construcția va începe în a doua jumătate a acestui an.

Ștefan Vayna

„Există o cerere crescută pe piață pentru segmentul de spații frigorifice – spații de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre București și Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât și din perspectiva procesatorilor de alimente,” declară Ștefan Vayna, CEO Masterbuild – General Contractor & Developer. 

Masterbuild General Contractor & Developer este o companie de construcții și dezvoltare logistică, activă din 2005 atât pe segmentul construcțiilor industriale, cât și al proiectelor comerciale și rezidențiale.  Compania activează atât pe întreg teritoriul României, cât și pe piețele internaționale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.