Mediapost Hit Mail a închiriat 19.000 mp în Chitila Logistics Hub

Mediapost Hit Mail, cea mai mare companie de marketing direct din România, a închiriat un spațiu de 19.000 de metri pătrați care include depozitare și zonă de birouri în parcul industrial Chitila Logistics Hub, dezvoltat de Global Vision și Globalworth. În acest spațiu modern din parcul amplasat langă șoseaua de centură a Bucureștiului, compania va opera servicii de logistică și e-commerce pentru companii din domenii precum retail, FMCG, energie sau servicii. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Compania a ales Chitila Logistics Hub datorită funcțiunilor de ultimă generație și a poziționării strategice. Parcul dispune de 75.000 de metri pătrați de spații de depozitare și spații dedicate producției, cu temperatură ambientală sau controlată, zone de birouri și platforme exterioare.

Mediapost Hit Mail oferă clienților săi soluții complexe care includ marketing, logistică și IT. Produsul său fulfill.ro preia întreaga logistică a unui magazin de e-commerce: recepția și depozitarea mărfurilor, coletarea și gestionarea retururilor, etichetare. Fondată în 1997, Mediapost Hit Mail a devenit, începând cu 2009, parte a prestigiosului grup francez La Poste (Poșta Franceză). Cu o prezență semnificativă pe piața din România și Bulgaria, grupul format de Mediapost Hit Mail si filialele sale are peste 500 de angajați și o cifră de afaceri de 57.9 de milioane de euro, in 2022.

„Dezvoltarea constantă a liniilor noastre de business logistice, și în special a produsului nostru fulfill.ro destinat magazinelor de e-commerce de toate mărimile, a facut ca depozitele noastre să ne „rămană mici” la fiecare 5 ani. Am crescut de la 1.500 la 4.500 la 10.000 de metri pătrați, iar acum ne vom muta într-un depozit de 19.000 mp, care ne oferă și posibilități de extindere. Interesant este că factorul principal care determină creșterea cererii pentru fulfill.ro nu este, asa cum s-ar putea crede, creșterea e-commerce-ului din România, ci creșterea procentului de magazine online care decid să își outsource-eze întreaga logistică unui furnizor-partener specializat. Acest furnizor-partener ia asupra lui problemele din ce in ce mai dificile legate de gestionarea resurselor umane ale operațiunilor logistice, dar și cele legate de autorizații și compliance. La fel de importantă pentru client este posibilitatea să scaleze în timp real atunci când cererea magazinului de e-commerce crește, și să reducă proporțional costurile logistice ale magazinului atunci când cererea scade ”, a spus Marian Seitan, Managing Director Mediapost Hit Mail.

„Am reușit să dezvoltăm în acest hub un centru de distribuție esențial pe harta logistică a capitalei și nu numai, datorită funcțiunilor variate și a poziționării. În prezent, această comunitate de afaceri crește datorită expansiunii comerțului online și al sectorului de retail pe de o parte, iar pe de altă parte datorită dezvoltării industriei ușoare care capătă o amploare tot mai mare. Aceste două tendințe au ajutat și la creșterea ponderii spațiilor de birouri in hub-ul nostru din Chitila. Rezultatele au generat un grad de ocupare de aproape 100% și în cazul acestui proiect dezvoltat de Global Vision, împreună cu partenerii nostri, Globalworth. Compania noastră are în planurile de dezvolare încă un proiect de tip last-mile în zona centurii de nord a Capitalei” a declarat Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision.

„Îi urăm bun venit în comunitatea noastră echipei Mediapost Hit Mail și suntem convinși că această colaborare va fi una de lungă durată! Ne bucurăm că am reusit, împreună cu Global Vision, să oferim un parc industrial pozitionat strategic, cu toate dotările necesare pentru nevoile din prezent. 

Proiectul Chitila Logistics Hub este mai mult decat o adresă; este o locație strategică pentru companiile care caută să-și dezvolte operațiunile. Ne dorim să stabilim un nou standard în sectoarele de logistică si de industrial, prin angajamentul pe care ni-l asumăm zi de zi pentru inovație, sustenabilitate și satisfacția clienților noștri”, a adăugat Mihai Zaharia, director de Investiții Globalworth România / director Piețe de Capital Globalworth Group.

Tranzacția a fost facilitată de Colliers, agenția fiind partener în cadrul mai multor tranzacții din parcurile industriale dezvoltate de Global Vision și Globalworth.

Suntem recunoscători pentru că am avut oportunitatea de a contribui activ în această tranzacție semnificativă, mai ales într-un context de piață imobiliară industrială și logistică atât de competitivă și strâns interconectată. Dimensiunea acestei tranzacții este relevantă în ceea ce privește extinderea suprafeței implicate și servește ca un indicator al lichidității din sectorul imobiliar local, oferind astfel o referință valoroasă pentru viitoarele tranzacții și consolidând încrederea potențialilor investitori noi în piața din România. Echipa noastră, cu conexiuni extinse și o cunoaștere vastă a pieței terenurilor, clădirilor și investițiilor imobiliare, își întărește astfel și mai mult poziția în sectorul imobiliar industrial și logistic, prin serviciile de consultanță și tranzacționare”, a subliniat Victor Coșconel, head of Leasing | Office & Industrial Agencies la Colliers.

Chitila Logistics Hub beneficiază de o amplasare strategică, în nord-vestul Bucureștiului, având o conectivitate excelentă din punct de vedere al infrastructurii. Parcul industrial este localizat în vecinătatea șoselei de centură a Capitalei, a Autostrăzii A1 și a unuia dintre cele mai importante noduri de cale ferată din România. De asemenea, oferă acces facil către DN7, șosea care face legătura cu zona centrală a Bucureștiului. Chitila Logistics Hub găzduiește o comunitate de afaceri puternică care beneficiază de acces facil la o infrastructură rutieră bună care leagă parcul de capitală și de centrul, vestul și sud-estul României, transport public la intrarea în parc și funcțiuni care permit optimizarea cheltuielilor de operare. În parc sunt prezente companii importante atât din domeniul producției ușoare, cât și a logisticii. Printre ele se numără HAVI, Mega Image, Rovere și Alliance Healthcare România. Datorită apropierii de șoseaua de centură a orașului și accesului la transportul public, parcul oferă mediul optim pentru un ecosistem de afaceri.

Despre Mediapost Hit Mail

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail SA, deținut în proporție de 100% de Poșta Franceză, este prezent în piața românească de 26 de ani și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 57.9 milioane de euro și peste 500 de angajați, împreună cu cele 6 filiale ale sale din România și cu cele 2 din Bulgaria. Compania oferă soluții integrate de logistică pentru promoții de consumatori și pentru e-commerce, soluții pentru cluburi de fidelizare, precum și soluții de comunicare multi-canal (SMS, WhatsApp, email, call center), baze de date geografice, marketing automation și vouchere digitale. Compania operează în acest moment un depozit de 12000 m2 la Dragomiresti-Ilfov, și unul de 2000 m2 la Bojourishte, în suburbiile Sofiei. Dupa preluarea în 2015 a companiei de fulfillment bulgare Metrica, grupul Mediapost Hit Mail a facut recent două achizitii in Romania:  agenția de marketing si comunicare Ideologiq (septembrie 2022) si agenția de email marketing White Image (iunie 2023).  

Despre Global Vision

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 19 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. În 2022, Global Vision a livrat peste 100.000 mp de spații industriale și logistice, în București și în țară, în locații strategice, bine conectate atât rutier și feroviar, cât și aerian și maritim.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, în locatii premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 250 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,1 miliarde de euro, la 30 iunie 2023. Aproximativ 96,9% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 700 de companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea și Târgu-Mureș.

Despre Colliers

Colliers (NASDAQ, TSX: CIGI este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 66 de țări, cei 19.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru clienți. Timp de peste 28 de ani, echipa noastră experimentată de management a oferit acționarilor profituri investiționale anuale de aproximativ 20%. Cu venituri anuale de 4,5 miliarde de dolari și active gestionate de 98 de miliarde de dolari, Colliers maximizează potențialul proprietăților și activelor imobiliare și accelerează succesul clienților, investitorilor și al angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.