Mercedes-Benz Citaro Hybrid ajunge în 17 „stații” din România

Mercedes-Benz face următorul pas în dezvoltarea transportului urban ecologic din România, prin organizarea unei caravane de prezentare a noului autobuz Citaro Hybrid, în perioada 20 iulie – 14 august.

În această perioadă, autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid opreşte în 17 „stații”, pentru a fi prezentat transportatorilor şi autorităților locale, astfel: Pitești (23 iulie), Craiova (24 iulie), Sibiu (25 iulie), Alba Iulia (26 iulie), Brașov (27 iulie), Târgoviște (28 iulie), Iași (31 iulie), Bacău (1 august), Galați (2 august), Sinaia (3 august), Bucureşti şi Ploiești (6 august), Timișoara (8 august), Oradea (9 august), Zalău (10 august), Baia Mare (11 august), Satu Mare (13 august) şi Cluj-Napoca (14 august).

Programul presupune prezentarea principalelor caracteristici tehnice ale autobuzului, precum și sesiuni active de test-drive pe străzile orașelor. Modelul prezentat în cadrul caravanei are două uși pentru accesul călătorilor, lungime totală de 12,1 metri şi asigură o capacitate totală de transport de 100 de pasageri.

Autobuzul Citaro Hybrid este disponibil pentru piaţa din România. Pe plan internaţional, primele comenzi au fost livrate în decembrie 2017 și, de atunci, mai mulți operatori de transport au optat pentru acest model. De exemplu, operatorul din Cracovia (al doilea ca mărime din Polonia) a comandat deja 30 de autobuze.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid – etalon în segmentul autobuzelor urbane hybrid

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost special conceput pentru cerințele traficului din orașe și marchează un nou capitol în materie de propulsie pentru autobuzele urbane.

Noul Citaro Hybrid le oferă pasagerilor confortul apreciat al modelului deja consacrat, Citaro. Niciun detaliu de echipare din habitaclu nu este afectat de tehnologia hibrid. Interiorul oferă un spațiu generos, iar scaunele și barele de susținere sunt optimizate ergonomic. În funcție de varianta de echipare, Citaro Hybrid este prevăzut cu instalație de climatizare performantă și încălzitoare amplasate în pereții laterali ai salonului dedicat pasagerilor.

Noul Citaro Hybrid poate fi operat la fel de facil ca orice alt Citaro – de la scaunul șoferului montat pe o platformă ridicată ce asigură o vizibilitate optimă de jur împrejur, la panoul de instrumente, elementele de comandă amplasate ergonomic și volanul multifuncțional.

Consumul redus cu până la 8,5% contribuie la creşterea vitezei de amortizare a investiției

Modelul Citaro Hybrid este disponibil în mai multe variante de dimensiuni, astfel încât să corespundă celor mai stricte cerinţe în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, respectiv se poate configura pentru a acoperi necesităţile fiecărui operator.

Motoarele diesel sau pe gaz natural comprimat, asistate de un modul hibrid extrem de eficient și compact, asigură o forță de tracțiune suplimentară. Motorul electric, montat între motorul cu combustie și transmisia automată, generează o putere maximă de 14 kW și un cuplu maxim de 220 Nm, contribuind astfel la reducerea semnificativă a emisiilor poluante, comparativ cu versiunea standard diesel.

În funcţie de modul de operare, se poate realiza o economie a consumului de combustibil cu până la 8,5%. Procesul de funcționare al Citaro Hybrid este foarte simplu: atunci când autobuzul este decelerat, motorul electric acționează ca generator și transformă energia de frânare în energie electrică. Aceasta este stocată pentru a veni în ajutorul motorului cu combustie, în special în timpul demarării. De aici, rezultă unul dintre cele mai importante avantaje ale modelului Citaro Hybrid, şi anume faptul că nu necesită staţii de încărcare.

Citaro Hybrid reprezintă o investiție sigură pe termen lung pentru operatorii de transport. Toate componentele sunt proiectate pentru exploatare intensă, asigurând o durată de utilizare a autovehiculului de peste 12 ani. Intervalul de revizie pentru Citaro Hybrid contribuie la scăderea costurilor de operare, acest lucru reprezentând un alt avantaj al tehnologiei hibrid. Planul de întreținere este, de asemenea, simplificat comparativ cu modelele anterioare.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Citaro Hybrid sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.