Modernizarea CF Bucureşti-Giurgiu Nord Frontieră – Lot 2, la licitație

CFR Infrastructură a lansat în SEAP, pe 23 mai, licitaţia pentru modernizarea Lotului 2, de aproape 100 km, al liniei de cale ferată Bucureşti-Giurgiu Nord Frontieră.

Costurile sunt estimate la peste 2,25 miliarde de lei, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic este de 6 luni, iar pentru execuţia lucrărilor, de 30 de luni.

„Modernizarea liniei de cale ferată pe traseul Bucureşti Progresu-Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră (Lotul 2), în lungime de 93,45 km (fără intervalul Vidra-Comana, inclus în Lotul 1), cuprinde inclusiv lucrări de electrificare şi de semnalizare, prin implementarea sistemului ERTMS”, precizează CFR.

Linia de cale ferată București Nord-Giurgiu Nord Frontieră este una importantă din punct de vedere economic, prin preluarea traficului internațional de pe cele două coridoare centrale care străbat teritoriul României și legătura între Coridorul Rhin-Dunăre și țările din partea de sud-est a Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), prin traversarea Dunării pe Podul Prieteniei, în sectorul de graniță dintre România și Bulgaria.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor în SEAP este 1 iulie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.