MONOcam câștigă o atenție internațională în cadrul ROADPOL

Dispozitivul inovator antidistragere MONOcam, dezvoltat de poliția olandeză, capătă o atenție internațională în cadrul rețelei ROADPOL, potrivit celui mai recent Buletin informativ.

Delegația luxemburgheză care observă MONOcam la lucru pe teren. Foto: POLITIE.NL

Poliția din Țările de Jos utilizează, de doi ani, MONOcam. Cu această cameră, poliția poate verifica dacă șoferul unui vehicul ține în mână un telefon mobil, chiar dacă dispozitivul este ținut mai jos, în spatele volanului.

Istoric

„Acest mijloc de aplicare a legii a fost dezvoltat chiar de poliție, deoarece numărul șoferilor care conduceau cu telefonul în mână a crescut brusc și am dorit să contracarăm cât mai repede acest infam risc rutier. Deoarece la acea vreme nu prea existau astfel de sisteme de vânzare, am decis să le construim noi înșine”, a declarat Paul Broer, membru al Consiliului ROADPOL și șef al poliției rutiere olandeze.

MONOcam îi surprinde de la înălțime pe șoferii care folosesc telefoanele mobile (foto: ROADPOL)

Popularitate

Utilizarea camerei a atras o atenție internațională, din partea forțelor de poliție, care doresc să știe totul despre aceasta. Recent, o delegație a poliției și a ministerelor din Luxemburg a vizitat Țările de Jos pentru a evalua MONOcam la fața locului. Delegația a fost condusă de André Schaack, membru al Consiliului ROADPOL și șef al poliției rutiere din Luxemburg. La biroul echipei de poliție rutieră din cadrul unității de poliție din centrul Țărilor de Jos, aceștia au primit mai întâi informații despre dezvoltarea și funcționarea MONOcam, despre legislația olandeză și contextul juridic al utilizării sistemului, precum și despre procesul automatizat de urmărire și colectare a datelor. Oaspeții au putut vedea cum este configurată și operată în practică MONOcam pe un pasaj suprateran, deasupra unei autostrăzi, metoda permițând dispozitivului să capteze telefoanele mobile chiar dacă sunt ascunse jos, sub bordul vehiculelor.

„În acest moment, poliția olandeză nu are încă posibilitatea de a pune la dispoziție în străinătate cunoștințele despre această cameră. Discuțiile în acest sens sunt în curs de desfășurare și, de îndată ce vom avea mai multe noutăți în acest sens, le vom anunța în cadrul rețelei ROADPOL”, a conchis Broer.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.