Motociclete moderne, în dotarea Poliției Rutiere din Croația

Poliția rutieră croată a fost dotată cu un nou lot de 35 de motociclete, cele mai moderne, relatează ROADPOL.

Achiziționate cu fonduri din Planul Național de Siguranță Rutieră și distribuite către 19 administrații de Poliție, noile motociclete vor fi folosite pentru activitatea poliției rutiere și Academiei de Poliție pentru pregătirea polițiștilor. 

Eveniment

Predarea a 35 dintre cele mai recente modele de motociclete BMW, în valoare de peste 1 milion de euro, care vor fi folosite pentru creșterea siguranței traficului pe drumurile croate, a avut loc la Direcția de Poliție din Zagreb. Predarea este o continuare a reînnoirii parcului de poliție rutieră prin Planul național de siguranță a circulației rutiere. Astfel, în mai 2022, 31 de motociclete moderne BMW au fost predate polițiștilor rutieri – motocicliști, în timp ce, în noiembrie 2022, au fost livrate și 12 vehicule de control al traficului.

Întrucât acestea sunt cele mai noi modele de motociclete, acestea sunt din punct de vedere tehnic mai rafinate și de mai bună calitate decât cele folosite de polițiști în anii precedenți, ceea ce confirmă intenția MAI de a crește siguranța polițiștilor, dar și de a reduce costurile de întreținere din cauza exploatării crescute a vehiculelor, a anunțat ministerul.

Inovație

O inovație față de modelele anterioare este noua configurație a sistemului de comunicare, în așa fel încât radioul Poliției să fie conectat wireless la un microfon și un difuzor din casca de protecție a polițistului, asigurând astfel procesul de comunicare într-un mod foarte sigur și ergonomic, atât în ​​timpul mersului cu motocicleta, cât și în timpul comunicării cu cetățenii.

Finanțare

Motocicletele au fost achiziționate prin Planul Național de Siguranță a Circulației Rutiere al Republicii Croația, pentru anul 2022, printr-o procedură de licitație publică pentru achiziția a 82 de vehicule, cu o valoare totală de peste 3,8 milioane de euro. Motocicletele sunt considerate cel mai bun mijloc de lucru al Poliției Rutiere, deoarece sunt cel mai mobil mijloc de transport pentru polițiști. Sunt de neînlocuit în situații care necesită urgență, mai ales la sosirea la locul unui accident rutier sau la reglarea circulației, dar și la prinderea cu succes a contravenienților la circulație, inclusiv motocicliști.

Davor Božinović

Progres

Vicepreședintele Guvernului Republicii Croația și ministrul Afacerilor Interne, Davor Božinović, a evidențiat achiziționarea de vehicule ca fiind unul dintre elementele importante în obținerea unei siguranțe cât mai mari în trafic pe drumurile din Republica Croația, mai ales având în vedere faptul că Croația este o țară turistică. „Cu toții ne așteptăm la un număr mai mare de sosiri în acest an, datorită faptului că, de la 1 ianuarie, Croația a intrat atât în ​​zona Schengen, cât și în zona euro și este de așteptat ca pe parcursul întregului an să sosească mai multe vehicule. pentru a-i întâmpina pe toți oaspeții noștri, se pregătește și poliția”, a spus Božinović.

El a afirmat că statisticile arată o tendință pozitivă în ceea ce privește numărul deceselor din trafic: „Din păcate, tot numărul mare de oameni mor pe drumurile noastre, totuși , reducerea cu 6% a accidentelor mortale în condițiile în care au venit din străinătate cu peste 30% mai multe vehicule personale și de altă natură decât anul trecut, este mărturie că se face o muncă de calitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.