Motociclete noi pentru polițiștii rutieri din Cehia

Poliția Rutieră Cehă a primit un lot proaspăt de motociclete, livrate de BMW pentru angajații instituției de aplicare a legii, se arată în cel mai recent Buletin informativ al ROADPOL.

Motocicletele sunt imediat puse în funcțiune. Foto: POLICIE.CZ

Datorită Fondului de Prevenire a Daunelor al Oficiului Ceh al Asigurătorilor, instituția de forță a obținut alte 30 de motociclete de fabricație BMW, care au fost primite de polițiștii rutieri de la direcțiile regionale individuale și un departament special de supraveghere. Predarea ceremonială a motocicletelor către Poliția Cehă a avut loc în showroom-ul Renocar din Brno.

Vehiculele sunt echipate la cele mai noi standarde. Foto: POLICIE.CZ

Echipamente

Noile motociclete  le vor permite polițiștilor rutieri să reacționeze mai eficient la situația actuală a traficului rutier, în special în ceea ce privește rezolvarea mai rapidă a situațiilor de urgență pe drumuri sau complicații în fluxul traficului rutier. Motocicletele au comenzi de avertizare și echipamente radio adaptate, inclusiv un semn STOP, astfel încât un polițist să le poată controla în siguranță în timpul conducerii. Acest tip de motocicletă de poliție este folosit și de alte forțe din Europa.

Col. Jiří Zlý salutându-și colegii. Foto: POLICIE.CZ

Instrument important

„Motocicletele de poliție au fost de multă vreme parte integrantă a ofițerilor rutieri cehi. Ele reprezintă un instrument important și eficient pentru îndeplinirea sarcinilor lor zilnice în cadrul supravegherii vizibile a siguranței și fluidității traficului rutier”, a spus Colonelul Jiří Zlý, membru al Consiliului ROADPOL, șeful Direcției Serviciului de Poliție Rutieră al Prezidiului de Poliție al Republicii Cehe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.