MTI: Separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE se concretizează

Separarea fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE se concretizează cu primele măsuri ce vor fi luate în cursul acestei săptămâni, a anunţat conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul unei noi runde de întâlniri, ce a avut loc, în 13 februarie, între ministrul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Sorin Grindeanu, şi patronatele din transportul rutier.

La discuţii au participat şi reprezentanţii conducerilor CNAIR, ISCTR, ARR şi RAR. „Prima parte a şedinţei a fost dedicată evaluării stadiului fiecărei măsuri convenite în cadrul întâlnirilor precedente. Astfel, s-a constatat că au fost respectate termenele asumate pentru fiecare măsură. Solicitările transportatorilor rutieri şi-au găsit o rezolvare fie prin adoptarea unor acte normative, fie prin decizii administrative ale conducerilor unităţilor din subordinea MTI, fie prin acţiuni imediate care să ajute această industrie”, informează MTI.

Totodată, în urma discuţiilor, s-a convenit ca în cursul zilei să fie supus procedurii de consultare publică proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNAIR. Acest proiect prevede ajustarea tarifelor AST (Autorizaţii Speciale de Transport) percepute de compania de drumuri.

„Conducerea CNAIR, cu ocazia discutării stadiului implementării separării fluxurilor pentru camioanele UE şi non-UE, a precizat că primele măsuri se vor concretiza în cursul acestei săptămâni”, precizează MTI.

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat: „Soluţiile găsite la solicitările transportatorilor rutieri sunt menite să ajute această industrie şi sunt strâns legate de activitatea ministerului şi a unităţilor din subordine. Acord în continuare o mare atenţie dialogului cu patronatele din transportul rutier şi doar prin acest dialog permanent putem să rezolvăm în timp util aspectele ce ne sunt sesizate”. 

La finalul întâlnirii, ministrul Sorin Grindeanu „i-a asigurat pe partenerii sociali de întreg sprijinul ministerului în rezolvarea aspectelor ce ţin de domeniul transporturilor inclusiv a celor care intră în sfera de competenţă a altor autorităţi ale statului român”. În acest sens, s-a convenit ca discuţiile să aibă un caracter periodic cu o monitorizare permanentă a stadiilor de implementare

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.