Murali Store: Cererea pentru vopsele decorative a crescut cu 25%

Cererea pentru vopsele decorative premium s-a mărit cu până la 25%, în perioada mai-iulie, față de lunile din iarnă și continuă să crească în tot sezonul estival, perioada preferată a românilor pentru renovarea locuinței. Astfel, bugetele pentru amenajarea locuințelor variază între 10.000 euro și 20.000 euro, potrivit Murali Store, importatorul oficial al vopselelor premium Benjamin Moore în România și unul dintre cei mai mari distribuitori de vopsele de pe piața locală.

Adriana Dobriceanu

Precizările transmise ZIUA CARGO:

În acest context, pe fondul cererii mari pentru vopsele decorative premium, piața de profil va crește cu 30% în perioda mai-septembrie, conform estimărilor Murali Store.

„Sezonul estival este și sezonul renovărilor și al amenajărilor interioare, fiind cea mai aglomerată perioadă din an privind proiectele de aplicare a vopselelor. În ciuda scumpirilor materialelor de construcții, vopsele și finisaje, interesul pentru produse și soluții de amenajare interioară și decorarea locuinței este în prezent la cel mai mare nivel din ultimii ani, piața de lux cunoscând o nouă etapă de dezvoltare. În cadrul Murali Store, cele mai vândute produse în sezonul estival sunt vopsele premium Benjamin Moore, cele mai exclusiviste vopsele din lume, pentru care cererea a crescut cu 25% în primele luni din vară față de lunile din iarnă. Per total, vom vedea o creștere accentuată atât al nivelul business-ului nostru, cât și pe piață, nu doar în sezonul de vară, ci pe întreg anul 2023”, declară Adriana Dobriceanu, co-fondator Murali Store.

Astfel, bugetele românilor pornesc de la 3.000 euro, pentru renovarea și aplicarea vopselelor într-un apartament cu o suprafață medie, de 70 mp, și ajung la 20.000 euro pentru amenajarea interioară și exterioară a unei case, cu o suprafață de peste 120 mp. 

„Cele mai multe cereri pentru vopsele decorative și consultanță în amenajarea locuințelor vin din București-Ilfov, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța, iar o parte importantă dintre clienți, aproximativ 60%, își stabilesc concediu special pentru renovarea locuințelor. În această perioadă, valoarea medie a comenzii crește până la 5.000 euro, iar printre cele mai căutate vopselele decorative, vopselele lavabile și vopselele ecologice, pe primul loc aflându-se cele de la Benjamin Moore, urmate de cele italienești de la Valpaint și Cebos”, adaugă Adriana Dobriceanu.

Murali Store, afacere fondată în Timișoara de familia Boie și Dobriceanu, a preluat licența de distribuire a vopselelor premium Benjamin Moore, în ianuarie 2022, fiind singurul distribuitor al acestor produse pe piața din România. În perioada ianuarie 2022-mai 2023, produsele Benjamin Moore au generat aproximativ 1 milion de euro din veniturile totale ale companiei.

Murali Store a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro în 2022, în creștere cu 10% față de anul anterior. Pentru 2023, compania estimează că va depăși cifra de 3 milioane de euro, din care aproape jumătate va fi generată de produsele brandului american Benjamin Moore, liderul mondial pe segmentul vopselelor exclusiviste.

Despre Murali Store

Fondată în 2013, în Timișoara, Murali Store are în portofoliu și brandurile italienești Valpaint și Cebos. Cu un showroom în Timișoara, un viitor showroom în București și o rețea de 8 distribuitori la nivel național, misiunea Murali Store este de a transforma casele în adevărate opere de artă, prin culori care oferă rafinament și eleganță oricărei încăperi, reflectând personalitatea proprietarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.