Mureș City Logistics, ocupat 100%

Mureș City Logistics atinge un grad de ocupare de 100%, după semnarea cu gigantul din industria auto EKR.

Mihai Zaharia

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a Elektrokontakt GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție marchează un grad de ocupare de 100% pentru proiectul strategic dezvoltat de Globalworth și Global Vision, jucători de top pe piața imobiliară din România și Europa Centrală și de Est (ECE).

EKR, subsidiară a Elektrokontakt GMBH, renumit la nivel internațional, este specializat în sisteme de cablare. Compania are o prezență globală pe patru continente: America, Asia, Africa și Europa. Din 1996, EKR este furnizor de încredere pentru clienții premium din industria auto. Dedicarea lor pentru calitate derivă din numeroasele certificate industriale pe care le-au primit de-a lungul anilor.

Furnizorul de top pentru sectorul auto a închiriat o suprafață de 14.735 de metri pătrați, pentru o perioadă de 10 ani, în parcul industrial dezvoltat și deținut de Globalworth și Global Vision.

EKR, unul dintre marii furnizori de cabluri electrice pentru industria auto la nivel mondial, își consolidează operațiunile la Mureș City Logistics. Din aceast punct central, EKR va produce în exclusivitate cablurile electrice pentru divizia de automobile Mercedes.

După semnarea noului contract de închiriere, Mureș City Logistics, parc industrial dezvoltat în parteneriat de Globalworth și Global Vision, este acum ocupat în totalitate, marcând o realizare semnificativă pentru ambele companii imobiliare. De asemenea, acest lucru arată încrederea că Târgu Mureș poate deveni un centru dezvoltat pentru logistică și producție ușoară.

„Mureș City Logistics a ajuns la gradul de ocupare complet, iar acest lucru reprezintă o etapă esențială pentru noi, la Globalworth, și denotă forța parteneriatului nostru cu Global Vision. Primirea companiei EKR, o filială a Elektrokontakt GMBH, renumit la nivel mondial, nu numai că subliniază atractivitatea strategică a parcului, ci validează Târgu Mureș ca centru emergent pentru logistică și industrie ușoară. Pe măsură ce continuăm să ne concentrăm pe investiții inteligente și strategice, ne propunem să fim promotori ai progresului, atât la nivel local în Târgu Mureș, cât și în toată Europa Centrală și de Est”, a spus Mihai Zaharia, director de Investiții Globalworth România / director Piețe de Capital Globalworth Group.

„Am atins încă o etapă importantă o dată cu închirierea întregii clădiri Mureș City Logistics, cel mai modern hub din zona Mureș, cu o foarte bună conectivitate din punct de vedere al transporturilor. Prin crearea acestui ecosistem de afaceri puternic, Global Vision în parteneriat cu Globalworth, joacă un rol în dezvoltarea economică locală și regională. Această realizare este posibilă și datorită infrastructurii bune și a forței de muncă calificate disponibile în regiune. Suntem mândri să îi urăm bun venit lui EKR în comunitatea noastră de afaceri”, a declarat Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision

Agenția care a facilitat această tranzacție a fost Colliers, un partener de încredere pentru multe proiecte de închiriere din portofoliile Globalworth și Global Vision. „Suntem mândri de rolul activ avut în cadrul acestei tranzacții, care are o semnificație deosebită, mai ales într-o piață I&L atât de competitivă și strâns interconectată. Dimensiunea acestei tranzacții nu este importantă doar în ceea ce privește suprafața implicată, ci mai ales în ceea ce privește impactul social și economic pe care îl va aduce. Cu un accent deosebit asupra producției, această tranzacție contribuie la generarea unui număr semnificativ de noi locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii economice și sociale a comunității locale. Mulțumim pentru încrederea acordată partenerilor noștri de la Elektrokontakt și pentru colaborarea de excepție cu echipele Globalworth și Global Vision”, spune Victor Cosconel, head of Office & Industrial Agencies la Colliers.

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare imobiliare, cererea totală crescând cu peste 20% în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă a anului trecut, până la aproximativ 480.000 de metri pătrați de contracte de închiriere, potrivit raportului de piață Colliers pentru primul semestru din 2023. Cu 6,4 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

Mureș City Logistics este situat la 362 km de București, 102 km de Cluj-Napoca și 261 km de Borș, la granița de vest a României cu Ungaria. Parcul beneficiază de o infrastructură modernă, inclusiv căi de acces bine conectate și parcări ample. Târgu Mureș este cea de-a șaptea regiune din România în care Globalworth a ales să investească, atrasă de locul strategic și de conectivitatea sa. Acest proiect a fost dezvoltat în parteneriat cu Global Vision, fiecare companie deținând o participație de 50%. Parcul este proiectul pilot al seriei „City Logistics. Last Mile” dezvoltată de cele două companii care activează în sectorul imobiliar.

După această tranzacție, Globalworth își menține expertiza în identificarea oportunităților de investiții strategice alături de Global Vision, continuând misiunea de a dezvolta clădiri moderne. Împreună, companiile oferă o platformă puternică și eficientă pentru companii precum EKR, sprijinind creșterea și extinderea afacerilor în România și nu numai.

Despre Globalworth 

Este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală și de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania a devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piața CEE, prin pozițiile sale de lider atât în Polonia, cât și în România. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și active imobiliare din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Administrat de peste 250 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,1 miliarde, la 30 iunie 2023. Aproximativ 96,9% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, și închiriate unei game diversificate de peste 700 de corporații naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezent în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă București, Timișoara, Constanța, Pitești, Arad, Oradea și Târgu Mureș.

Despre Global Vision

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 19 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est. Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. În 2022, Global Vision a livrat peste 100.000 mp de spații industriale și logistice, în București și în țară, în locații strategice, bine conectate atât rutier și feroviar, cât și aerian și maritim.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.