Noi măsuri financiare Euroins

Euroins România Asigurare Reasigurare anunță implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară, prin care compania își consolidează prezența, cu două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei.

Jeroen van Leeuwen

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

Prima majorare de capital, în valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizată pe 2 decembrie. O zi mai târziu, pe 3 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Euroins România a aprobat și realizat propriu-zis conversia a două datorii subordonate în valoare de 76 de milioane de lei în capital de lucru. Cele două datorii subordonate au fost acordate în Iunie și August de compania-mamă Euroins Insurance Group către Euroins România.

Cu aceste două creșteri succesive de capital, Euroins România își consolidează semnificativ poziția în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe piața RCA și de diversificare a portofoliului. Finalizarea acestor măsuri economice și infuzii de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România.

În prezent, puterea financiară a Euroins România Asigurare Reasigurare SA este în concordanță cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat. Prin aceste măsuri, acționarii se angajează să investească în continuare pe piața românească de asigurări.

“Compania se concentrează pe creșterea continuă a calității și diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menținerea și consolidarea poziției și îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare. Principalul obiectiv al Euroins România Asigurare Reasigurare SA este să rămână un partener stabil pentru clienții și intermediarii săi”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administrație.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea CEE / SEE / CSI. Compania se concentrează pe oferirea unei game largi de produse generale, de sănătate și de asigurări de viață. Grupul are sediul central în Bulgaria și operează în nouă țări europene și are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina și Georgia. EIG operează și în Grecia, Polonia și Rusia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați. EIG este o filială a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care operează în regiunea CEE / SEE / CSI, listat la bursele de la Sofia și Varșovia. Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor și operațiuni de investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.