Noi reguli de testare și carantină pentru șoferii de camioane, în UK

Începând cu 6 aprilie, șoferii de camioane care rămân în Marea Britanie mai mult de 48 de ore vor trebui să se testeze COVID-19 la unul dintre centrele din Marea Britanie, înainte de sfârșitul celei de-a doua zile după intrarea în această țară.

foto: UNTRR

Pentru sejururi mai lungi în Marea Britanie, se efectuează un alt test la fiecare 72 de ore, adică de obicei în a 5-a și a 8-a zi după intrare.

Pentru sejururi mai mici de 48 de ore, încă nu există nicio obligație pentru șoferii de camioane de a-și testa șederea în Marea Britanie, potrivit AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria.

Pentru toți șoferii non-britanici se aplică, de asemenea, începând cu 6 aprilie, restricția de a se autoizola în cabină pe durata șederii în Regatul Unit, cu excepția motivelor esențiale, cum ar fi achiziționarea de alimente, vizitele la toaletă etc..

Șoferii de camioane care au rezultate pozitive COVID în orice moment al călătoriei lor în Anglia și nu își pot asigura un mediu sigur pentru autoizolare vor fi admiși imediat la un hotel, pentru autoizolare. Guvernul Marii Britanii a înființat hoteluri de autoizolare în diferite părți ale țării, fără costuri pentru compania de transport (sau pentru șoferul izolat).

Încălcarea noilor reglementări de testare și carantină pot duce la amenzi de până la 2.000 GBP.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.