Noul Mercedes-Benz Clasa T primește 5 stele pentru siguranță

Punctaj maxim la testul Euro NCAP2022: Noul Mercedes-Benz Clasa T primește 5 stele pentru mai multă siguranță.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noul model Clasa T a impresionat la testul independent de siguranță Euro NCAP în toate cele patru categorii: ocupant adult, ocupant copil, utilizatori vulnerabili ai drumurilor (pietoni și bicicliști) și asistență de siguranță. În ceea ce privește testul de siguranță al ocupanților copii, Clasa T a fost în fruntea segmentului dedicat MPV-urilor de mici dimensiuni.

Noul Mercedes-Benz Clasa T este echipat standard cu sistemul de fixare iSize pentru trei scaune pentru copii, iar ambele uși glisante beneficiază de sistem de blocare. De asemenea, geamurile electrice din spate sunt dotate cu un echipament corespunzător de protecție și oferă posibilitatea de a fi blocate pentru siguranța copiilor. În plus, autovehiculul este echipat standard cu șapte airbaguri, care asigură protecția tuturor pasagerilor. 

Mai mult decât atât, numărul de sisteme de asistență pentru conducătorul auto pentru acest segment este unul extrem de mare. Printre acestea se află Asistență la pornire în rampă, Asistență la vânt lateral, Attention Assist, Asistență activă la frânare cu funcție de trafic transversal, Asistență activă pentru menținerea benzii de circulație, Asistență pentru unghiul mort și Asistență pentru limitarea vitezei. Pentru Clasa T, toate aceste sisteme fac parte din echiparea standard. Asistența Activă la parcare cu cameră marșarier, Asistență pentru Stabilizarea Remorcii și farurile LED High Performance, spre exemplu, sunt disponibile opțional.

Alături de noul model Clasa T, și Citan Tourer, care răspunde în mod optim la nevoile de transport comercial de persoane, a impresionat, fiind evaluat cu 5 stele.

În România, prețurile pentru noul model Clasa T încep de la 21.631 de euro fără TVA (25.741 de euro cu TVA), pentru modelul T 160 cu 75 kW (102 CP și consum de combustibil mixt conform WLTP: 6,7 – 7,2 l/100 km, emisii CO2 mixte: 153 – 162 g/km), motor pe benzină și transmisie manuală în echiparea standard. 

De asemenea, Citan Tourer este disponibil pentru vânzare, cu un preț ce începe de la 22.780,17 euro (inclusiv TVA). 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.