Noul Range Rover Velar

Noul Range Rover Velar definește luxul modern, cu cele mai noi tehnologii, rafinamentul specific Range Rover și un design nou dramatic, curat și simplificat.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noua grilă se îmbină cu plafonul panoramic caracteristic, linia mediană continuă a caroseriei și mânerele ușilor escamotabile, definind astfel cea mai consacrată gamă de SUV-uri de lux din lume. Noile faruri Pixel LED super-slim9 conferă modelului un aspect tehnic, asemănător bijuteriilor și  vizibilitate optimizată, în timp ce exteriorul este îmbunătățit cu o nouă bară de protecție spate și detalii întunecate.

Range Rover Velar stă la baza filosofiei de design simplificat a Range Rover și duce această abordare la un nou nivel în ceea ce privește interiorul. Noul ecran tactil de 11,4 inchi din sticlă curbată este integrat perfect în consola centrală, oferind control imediat și intuitiv al tuturor funcțiilor cheie ale vehiculului 1 și reducând la minimum distragerea atenției și reflexiile1.

O suită completă de tehnologii care susține confortul și bunăstarea pasagerilor, fac ca acest SUV de lux să fie și mai dezirabil. De asemenea, Range Rover Velar este cel mai silențios autovehicul din clasa sa în ceea ce privește zgomotul la rulare*, datorită tehnologiilor rafinate precum  sistemul inovator Active Road Noise Cancellation 8.

Varianta plug-in hibrid este mai puternică și mai flexibilă ca niciodată, cu o autonomie pur electrică crescută de până la 64 km 10, datorată unui pachet de baterii reproiectat, în timp ce opțiunile de  motoare pe benzină și diesel, includ tehnologie mild hybrid pentru rafinament și consum redus de combustibil.

Clienții pot alege dintre nivele de echipare Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE și Autobiography.

„Noul Range Rover Velar este un exemplu impecabil al filozofiei noastre de design modernist – curat, reductiv și de dorit. Definit de proporții perfect optimizate, Range Rover Velar întruchipează o sofisticare fără efort, cu o eleganță îndrăzneață și o prezență dramatică, cu adevărat unică.”, a declarat Gerry McGovern OBE, chief creative officer în cadrul Jaguar Land Rover. 

Design captivant

Range Rover Velar stă la baza filosofiei de design simplificat a mărcii Range Rover iar noua grilă, alături de introducerea noilor faruri Pixel LED9 cu lumini de zi și un efect asemănător unei bijuterii, asigură un aspect unitar întregii game.

În partea din spate, design-ul este echilibrat și evidențiază lungimea impunătoare a Range Rover Velar. Profilul pronunțat subliniază aspectul robust, în timp ce noua bară de protecție spate evidențiază proporțiile modelului, iar sistemul de evacuare oferă un aspect curat și elegant.

Noile stopuri LED sunt o expresie a design-ului sofisticat, oferind un aspect 3D atrăgător și iluminare super-red. Acestea sunt completate de o lampă de frână pe toată lungimea lunetei.

Interiorul îndrăzneț și elegant al modelului Range Rover Velar este simplificat, fiind conceput cu o măiestrie remarcabilă și materiale noi. Cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment Pivi Pro7 Range Rover este elementul central; o singură interfață de sticlă curbată de 11,4 inch este poziționată ergonomic mai sus și mai ușor accesibil, pentru a ajuta la minimizarea distragerii atenției și a reflexiilor1.

Range Rover Velar continuă să ofere o opțiune a interiorului fără piele, materiale și modele noi de scaune. Opțiunea fără piele combină lâna de la experții danezi în textile Kvadrat TM cu inserțiile textile din poliuretan Ultrafricts TM, în noul model de perforare Diamond Herringbone. Ca parte a abordării contemporane a luxului tradițional pe modelele Range Rover, amestecurile de lână Kvadrat TM sunt cu 58% mai ușoare decât pielea și oferă un aspect modern și un efect tactil îmbunătățit.

Materialul textil inovator a fost supus unor teste riguroase de durabilitate în laboratorul de materiale Range Rover, pentru a garanta rezistența pe întreaga ciclul de viață a vehiculului. Materialele au trecut prin 60.000 de cicluri de testare a abraziunii – echivalentul a 10 ani de utilizare – și prin teste UV capabile să simuleze trei ani de expunere la lumina puternică a soarelui, în doar o lună.

Pe Noul Range Rover Velar sunt introduse noi culori de piele: Cloud, Caraway, Raven Blue și Deep Garnet. Acestea sunt completate de o gamă atent selecționată de detalii, inclusiv noul ornament Moonlight Chrome de pe volan, contururile consolei centrale și prizele de ventilație. Finisajele Technical Light Anodised, Dark Anodised Aluminium sau ornamentele din lemn Shadow Grey Ash subliniază eleganța modelului.

Două noi opțiuni de culori exterioare sunt adăugate paletei: Varesine Blue metalizat și Zadar Grey Premium metalizat.

Tehnologie conectată

Noul Range Rover Velar este primul model care dispune de infotainment Pivi Pro7 next-gen. Acesta încorporează comenzile pentru toate funcțiile cheie ale autoturismului în cadrul noului ecran tactil din sticlă curbată de 11,4 inch; designul curat dă impresia unui ecran suspendat.

„Noua generație a sistemului nostru de infotainment premiat Pivi Pro debutează pe Noul Range Rover Velar, având o interfață elegantă din sticlă curbată și un ecran de start regândit, care controlează digital toate funcțiile de conducere, confort și accesibilitate. Proiectat ergonomic pentru a reduce reflexiile și a minimiza distragerile, noul sistem este intuitiv și inteligent, cu butoane și glisoare digitale concepute să funcționeze în armonie cu comenzile vocale pentru a-l face mai rapid și mai ușor de utilizat”, a declarat Alex Heslop, director of Electrical Engineering în cadrul Jaguar Land Rover. 

Comenzile pentru climă, scaune și volumul audio sunt întotdeauna vizibile pe fiecare parte a ecranului prin intermediul unor bare laterale noi, cu comenzi glisante multifuncționale pe fiecare parte. Aceste butoane virtuale sunt întotdeauna vizibile și oferă acces imediat la elementele utilizate frecvent, inclusiv comenzile individuale de temperatură pentru pasagerii din față, volumul audio și modurile Terrain Response®.

La începutul fiecărei călătorii, șoferii sunt întâmpinați de un ecran Pre-Drive pentru acces rapid către funcționalitățile utilizate de obicei, cum ar fi dezaburirea geamurilor și opțiune de încălzire în scaune.  Odată ce autoturismul este în mișcare, acesta dispare pentru a dezvălui ecranul consacrat cu trei panouri, care poate fi personalizat cu inteligența și flexibilitatea specifice Pivi Pro7.

Pentru un plus de confort, butoanele suplimentare din barele laterale vizibile permanent includ comenzi rapide pentru multimedia și navigare, camere și funcția de dezaburire a geamurilor.

Sistemul infotainment de ultimă generație a fost supus unor teste și procese extinse de dezvoltare, atât digitale, cât și fizice, pentru a reduce timpul de lucru și interacțiunile necesare și pentru a oferi cea mai prietenoasă experiență tehnologică posibilă. Aproximativ 80% din sarcini pot fi efectuate cu două atingeri ale ecranului principal.

PIVI Pro7 acceptă conectarea fără efort a smartphone-ului cu Wireless Apple CarPlay™2. Sistemul wireless Android Auto® este, de asemenea, acceptat, în timp ce încărcarea dispozitivelor wireless – dintr-o nouă zonă de depozitare din consola centrală – asigură o încărcare rapidă și reduce nevoia de cabluri.

Cu 80% din totalul unităților ECU ale vehiculului – care acoperă sistemul de infotainment Pivi Pro, cartografierea navigației, diagnosticarea și alte diverse sisteme – capabile de actualizări wireless, Range Rover Velar poate primi cel mai recent software Over The Air, fără a fi nevoie de o vizită la distribuitor.

Sunet și tehnologii captivante

Habitaclul confortabil al modelului Range Rover Velar minimizează zgomotul la rulare cu ajutorul sistemului Active Road Noise Cancellation8 – Noul Range Rover Velar este astfel cel mai silențios vehicul din clasa sa din punct de vedere al zgomotului la rulare*. Această tehnologie detectează frecvențele externe și procesează automat un sistem anti-zgomot prin sistemul audio al vehiculului, reducând nivelul general de zgomot interior cu cel puțin 4dB – echivalentul reducerii volumului cu patru trepte.

Gama de sisteme audio Meridian pentru Noul Range Rover Velar are ca vedetă sistemul opțional Meridian™ 3D Surround, care oferă redare de înaltă calitate a muzicii utilizând până la 17 difuzoare și 750W putere de amplificare pentru o experiență de audiție captivantă.

Lux Contemporan

Noul Range Rover Velar oferă rafinamentul obișnuit Range Rover într-un sanctuar calm, cu confort sporit și dotări opționale menite să mențină bunăstarea.

„Totul despre Range Rover Velar este extrem de simplu, iar acest lucru se reflectă în interiorul său luxos. Noile modele de scaune și iluminatul cald al habitaclului întâmpină șoferul la începutul fiecărei călătorii, în timp ce dotările avansate de confort, inclusiv sistemele de purificare a aerului de ultimă generație, asigură un mediu relaxant în interior. Împreună cu sistemele inteligente prezente pe Velar, fiecare drum este unul liniștit, controlat.”, a menționat Nick Collins, executive director Vehicle Programmes în cadrul Jaguar Land Rover

Cel mai recent sistem Cabin Air Purification Plus ajută la asigurarea bunăstării și vigilenței ocupanților, cu scopul de a oferi o calitate superioară a aerului. CO2 Management și PM2.5 Cabin Air Filtration îmbunătățesc habitaclul prin monitorizarea aerului interior și exterior și reglarea corespunzătoare.

Pentru a activa sistemul, clienții pot apăsa butonul Purify de pe pagina Air Quality din Pivi Pro7 și pot reduce nivelul alergenilor sau particulelor nocive din interior. Sistemul combină, de asemenea, nanoe™ X technology12 pentru a combate agenții patogeni și a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor, bacteriilor și alergenilor.

Iluminarea configurabilă a habitaclului oferă o gamă de 30 culori la interior pentru a ilumina ușile, consola și spațiul pentru picioare. Temele de culoare prestabilite facilitează găsirea combinației perfecte, în timp ce fiecare ocupant își poate selecta temperatura interioară ideală utilizând controlul climatizării cu patru zone. 6

În ceea ce privește vizibilitatea crescută în întuneric, noul Range Rover Velar împinge limitele tehnologiei de iluminare Pixel LED cu tehnologia avansată Pixel LED Headlights9 cu lumini de zi Signature (DRL). Standard pe Dynamic HSE și Autobiography, sistemul are de trei ori mai multe LED-uri decât farurile Matrix LED. Fiecare far dispune de patru module de pixeli cu 67 de LED-uri controlate în detaliu pentru a se adapta cu precizie la condițiile și la drumul din față și pentru a oferi cea mai eficientă lumină.

Dynamic Bend Lighting9 utilizează datele de viteză și direcție pentru a se adapta condițiilor de conducere și pentru a ilumina colțurile și marginile întunecate, în timp ce raza fazei lungi poate focaliza lumina la aproximativ o jumătate de kilometru în față, pentru vizibilitate optimă.

Adaptive Driving Beam poate proteja până la patru obiecte din sens opus evitând astfel orbirea șoferilor. Mai mult, sistemul  se adaptează automat la viteza vehiculului, proiectând o rază largă la viteze mici și un fascicul mai intens, mai lung, la peste 70 km/h.

Indiferent de condițiile de drum, Noul Range Rover Velar este un autoturism de încredere, impunător și relaxant.

Performanță și capacitate electrificată

Noul Range Rover Velar are puterea potrivită pentru fiecare client, inclusiv modelul plug-in hibrid P400e. Acesta este disponibil alături de o gamă de motoare Ingenium pe benzină și diesel, dotate cu tehnologia Mild Hybrid (MHEV), care sporește eficiența consumului de combustibil și performanța. 

Confortul și rafinamentul caracteristic Range Rover sunt asigurate de setări avansate ale șasiului și suspensiei. Suspensia pneumatică electronică oferă un confort deplin, păstrând calmul pe drumurile mai accidentate, în timp ce atenuează denivelările cu Adaptive Dynamics, un sistem avansat de adaptare automată a suspensiei. 

“Range Rover Velar îmbină o dinamică de condus care inspiră încredere cu o gamă de opțiuni de motorizare  eficientă. Prin creșterea dimensiunii bateriei cu 12%, am reușit să extindem autonomia de rulare EV a modelului PHEV P400e la 64 km. Cu avantajul suplimentar al capacității de încărcare rapidă DC, clienții vor putea să efectueze mai ușor ca niciodată călătoriile zilnice folosind energia EV.”, a menționat James Sanderson, Lifecycle chief engineer în cadrul Range Rover Velar

Modelul PHEV P400e oferă ce e mai bun din toate sursele de energie, combinând un motor electric de 105kW cu un motor Ingenium pe benzină pentru a oferi performanțe silențioase și fără efort. 

Echilibrul dintre condusul exclusiv electric și performanțele pe benzină dovedește că Range Rover Velar P400e este perfect atât pentru călătoriile urbane scurte, cât și pentru cele mai lungi. Modelul are o autonomie estimată în condiții reale de până la 51 km11 – suficient pentru ca distanța zilnică să poată fi parcursă fără emisii. Pentru călătoriile mai lungi, sistemul de propulsie plug-in hibrid oferă o autonomie reală combinată pe benzină și electrică de 684km. 13

Utilizând doar energia electrică, modelul poate parcurge până la 64 km, în timp ce emisiile totale de CO2 sunt de 38 g/km în ciclul WLTP, cu un consum de combustibil de 1,6 l/100 km. Autonomia complet electrică a crescut cu peste 20% față de cea anterioară de 53 km, datorită bateriei mai mari, de 19,2 kW.10

Cu o putere combinată de 404CP și un cuplu de 640 Nm al motorului Ingenium de 2,0 litri pe benzină cu patru cilindri și 300CP și motorul electric de 105 kW, P400e este capabil să accelereze de la 0-100 km/h în 5,4 secunde și să atingă o viteză maximă de 209 km/ h. De asemenea, se poate deplasa doar cu energie electrică până la 140 km/h.10

P400e este unul dintre foarte puținele autovehicule PHEV capabile de încărcare rapidă, cu o încărcare de 0-80% în doar 30 de minute, folosind un încărcător de 50 kW, la o stație de încărcare DC. La domiciliu, se poate încărca de la 0-100% folosind un încărcător de curent alternativ de 7 kW în aproximativ două ore și jumătate.

Cea mai recentă generație de motoare Ingenium pe benzină și diesel este disponibilă cu tehnologia MHEV de 48 de volți pentru mai multă eficiență și putere, folosind un sistem Belt integrated Starter Generator (BiSG) pentru a colecta energia pierdută de obicei la decelerare. Aceasta este stocată într-o baterie litiu-ion de 48 de volți aflată sub portbagaj. Sistemul poate redistribui energia pentru a ajuta la accelerare, oferind în același timp un sistem de start-stop mai rafinat și mai rapid.

Modelul mai puternic, P400, oferă 400CP și un cuplu de 550 Nm, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și emisii de CO2 de 219 g/km. 10

Motorul de 2,0 litri cu patru cilindri dispune acum de o nouă transmisie automată cu opt trepte de viteză. P250 oferă 250CP și un cuplu de 365 Nm, cu un timp de 0-100 km/h în 7,5 secunde, emisii de CO2 de la 211 g/km și un consum de combustibil de până la 9,3 l/100 km.10

Motorul diesel D300 cu șase cilindri în linie de 3,0 litri produce 300CP și un cuplu de 650 Nm pentru a oferi performanțe puternice, cu o accelerație de la 0-100 km/h în 6,5 secunde, cu emisii de CO2 de la 188g/km și un consum de combustibil de 7,2l/100km. 10

Motorul diesel D200 Ingenium de 2,0 litri, cu patru cilindri, dezvoltă 204CP, cu emisii de CO2 de la 168 g/km* și un consum de combustibil de 6,4 l/100 km. 10

Gama de motoare Range Rover Velar:

Hibrid electric

  • P400e – PHEV de 404CP, benzină cu patru cilindri de 2,0 litri, cuplu de 640 Nm la 1.500-4.400 rpm, cutie automată cu opt trepte, tracțiune integrală AWD

Benzină

  • P250 – Benzină cu patru cilindri de 2,0 litri și 250CP, cuplu de 365 Nm la 1.300-4.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, tracțiune integrală AWD
  • P400 – 400CP, benzină de 3,0 litri cu șase cilindri MHEV, 550 Nm de cuplu la 2.000-5.000 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD

Diesel 

  • D200 – 204CP, MHEV diesel de 2,0 litri cu patru cilindri, cuplu de 430 Nm la 1.750-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD
  • D300 – 300CP, motor diesel MHEV de 3,0 litri cu șase cilindri, cuplu de 650 Nm la 1.500-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD

Adaptive Dynamics (un sistem avansat care variază continuu forțele de amortizare la fiecare roată) este standard pentru toate modelele cu șase cilindri și PHEV, precum și pentru modelele cu patru cilindri  Dynamic HSE. Sistemul garantează că rigiditatea suspensiei este optimizată în funcție de condițiile de condus, îmbunătățind confortul și manevrabilitatea. Există chiar și o calibrare specifică pentru off-road. Șasiul și suspensiile avansate, inclusiv Electronic Air Suspension, Adaptive Dynamics și Configurable Dynamics, oferă performanțe și agilitate excepționale pe șosea.

Performanțele supreme pe toate tipurile de teren marca Range Rover sunt garantate datorită unui sistem inteligent de tracțiune integrală (AWD), disponibil la cerere. Acesta asigură distribuția optimă a cuplului în funcție de condiții, fie că se conduce dinamic pe șosea, sau se pornește de pe loc pe suprafețe alunecoase. 

Terrain Response 2® este accesibil prin Pivi Pro7 și permite șoferului să ajusteze setările vehiculului în funcție de mediul de conducere, cu posibilitatea de a alege între modurile Eco, Confort, Iarbă- Pietriș-Zăpadă, Noroi, Nisip, Dinamic și Automat. Fiecare dintre acestea modifică calibrarea motorului, a transmisiei, a sistemului de tracțiune integrală, a suspensiei și a sistemelor de control al stabilității pentru o tracțiune și manevrabilitate optimă.

*Când sunt comparate cu competitorii direcți (Audi Q5, BMW X4, Mercedes GLC și Porsche Macan).

**Se ia in calcul numai încărcarea domestică bazată pe date primite de la posesori anonimi de Range Rover Velar.

1 Conducătorii auto trebuie să utilizeze funcțiile mașinii numai în condiții de siguranță. Șoferii trebuie să se asigure că dețin în permanență controlul deplin al vehiculului.

2 Apple CarPlay este o marcă înregistrată  Apple Inc. 

5 Software Over The Air, sub rezerva conexiunii la rețea și a disponibilității pe piață.

6 În funcție de disponibilitate, numai pe piețele conectate. 

7 Caracteristicile și opțiunile Pivi Pro, precum și disponibilitatea acestora depind în funcție de piață – verificați cu Distribuitorul dvs. disponibilitatea pe piața locală și condițiile complete. Anumite funcții necesită o cartelă SIM  iar anumite funcții  necesită un abonament suplimentar, după termenul inițial recomandat de Distribuitorul dvs. Conexiunea nu poate fi garantată în toate locațiile.

8 Dotarea Active Road Noise Cancellation este disponibilă pentru modelele specificate cu plafon panoramic și echipate cu sistemul audio Meridian Sound/Meridian 3D Surround sau Meridian Signature.

9 Echipare standard pentru Dynamic HSE și Autobiography.

10 Datele furnizate sunt rezultatul testelor oficiale ale producătorului în conformitate cu derivațiile legislației WLTP a UE, cu o baterie complet încărcată. Doar în scop de comparație. Cifrele în urma utilizării pot fi diferite. Cifrele privind emisiile de CO2, consumul de combustibil, consumul de energie și autonomia pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, încărcătura, echiparea roților, accesoriile montate, traseul real și starea bateriei. Cifrele prezentate se referă la piețele europene EU6. Toate cifrele privind emisiile, consumul de combustibil și autonomia doar pentru EV sunt date în format EU WLTP (TEL) combina, putând fi accesate pe www.landrover.ro.

11 Se ia in calcul numai încărcarea domestică bazată pe date primite de la posesori anonimi de Range Rover Velar.

12 Rezultatele cercetării Texcell, 2020  studiu comandat și pus la dispoziție de către Panasonic

13 Doar în scop de comparație. Cifrele reale pot fi diferite. Datele privind emisiile de CO2, economia de combustibil, consumul de energie și autonomia pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, încărcătura, echiparea roților, accesoriile montate, traseul real și starea bateriei.

Despre Land Rover

Din 1948, Land Rover produce modele 4×4 autentice care beneficiază de o multitudine de capabilități pentru întreaga gamă de modele. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar și Range Rover Evoque definesc sectorul SUV din lume, 80% din această gamă de modele fiind exportată în peste 100 de țări. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.