Noul SUV de 666 CP al Lamborghini va accelera poliția în Italia

Colaborarea de douăzeci de ani dintre Poliția de Stat din Italia și producătorul auto Lamborghini a fost reluată odată cu prezentarea unui nou vehicul de poliție super SUV.

The Urus revealed in Rome with the Huracan seen to the left and right. PHOTOS: POLIZIA.IT (sursă foto: ROADPOL)

Precizările ROADPOL, în cel mai recent buletin informativ:

Modelul Urus Performante al companiei bolognese este înființat pentru transportul de organe și serviciile speciale de poliție rutieră.

Prezentare

Noul SUV a fost prezentat în Piazza del Viminale din Roma, în prezența prim-ministrului Giorgia Meloni și a șefului Poliției, Vittorio Pisani. Cheile bolidului au fost înmânate ministrului de interne Matteo Piantedosi de către Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Bond

Relația dintre Poliția de Stat și Lamborghini datează din 2004, când a fost construit primul Gallardo. Începând cu 2015, Gallardo a fost înlocuit de Huracan, care este în serviciu și în prezent. În prezent, există două exemplare ale acestui model în serviciu: unul la Roma și unul la Bologna.

Informații tehnice

Urus Performante, cu motorul său V8 biturbo de 666 CP, care garantează o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, a fost pus la punct de tehnicienii Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, începând de la exterior, urmând în întregime specificațiile Poliției. Habitaclul a fost personalizat cu diverse elemente esențiale pentru serviciul de siguranță publică, printre care un sertar blindat pentru arme, un panou rabatabil pentru mesaje grafice și vizuale variabile, un compartiment special în portbagaj pentru echipamente de urgență și un defibrilator pentru intervenții de prim ajutor. Vehiculul este dotat cu un frigider portabil pentru transportul de organe, inclusiv afișaj și înregistrator de date pentru monitorizarea constantă a temperaturii interne. Noua mașină va fi alocată departamentului de poliție rutieră pentru regiunile administrative Campania (Napoli) și Basilicata (Potenza).

Noul Tonale vine cu o rezistență antiglonț (sursă foto: ROADPOL)

Tonale

În altă ordine de idei, noul Alfa Romeo „Tonale” a fost livrat în mod simbolic Poliției de Stat din Torino, la Stellantis Style Center, în prezența lui Piantedosi, a lui Pisani și a directorului general al Alfa Romeo, Jean-Philippe Learnato. Noul tip este echipat cu un motor hibrid pe benzină de 1.500 cmc cu 163 de cai putere, cu transmisie automată cu 7 trepte, cu protecție balistică și antiefracție și dotat cu sistemul tehnologic „Mercurio Extended”, utilizat pentru a accelera verificările în timpul intervențiilor operaționale.

Acest model va fi distribuit, începând cu această lună, la birourile de prevenire generală și asistență publică din toate sediile de poliție și principalele secții de poliție.

Flota

În total, 850 de mașini vor intra în parcul auto al poliției italiene, în prima jumătate a anului 2024, în cadrul unei licitații lansate în 2022. Astfel, se reînnoiește parteneriatul Poliție-Alfa Romeo, care a început în anii 1950 cu autospeciala 1900 Super TI și a continuat în anii 1960 și 1970 cu producția iconicelor Giulietta 1300 și Giulia super 1600. Mai târziu, la începutul anilor ’80, a sosit Alfa Romeo 33, pentru a fi apoi înlocuită de 155, 159 și Giulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.