O fabrică Hankook din Europa obține certificarea ISCC PLUS ­

Producătorul de anvelope premium Hankook a obținut pentru unitatea sa europeană de producție din Rácalmás (Ungaria) certificarea ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification). 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Acest excelent rezultat confirmă implicarea consecventă a companiei la nivel de sustenabilitate, inovație și protecția mediului. Prin utilizarea unor materii prime sustenabile, de exemplu în gama de anvelope iON proiectate pentru autovehiculele electrice, producătorul planifică să intensifice activitățile în vederea viitoarei neutralității a emisiilor de CO2 și pentru protejarea resurselor.

Atribuirea certificării ISCC PLUS, care are la bază directiva UE privind utilizarea energiei din surse regenerabile (EU RED), constituie pentru fabrica Hankook din Rácalmás o recunoaștere a eforturilor intense depuse de companie pentru promovarea unor practici ecologice. Una dintre coordonatele esențiale este promovarea conversiei efectuate cu succes, de la petrol la ulei natural, de la cauciucul sintetic pe bază de materii prime petrochimice la biopolimeri circulari sau biocirculari, de la cordonul textil PET pe bază de materii prime petrochimice la cordonul textil PET reciclat, precum și a trecerii de la material de umplere din silice minerale la material de umplere din silice pe bază de compuși bio, fiecare dintre aceste conversii având la bază un sistem transparent și trasabil de certificare. Această dezvoltare subliniază implicarea Hankook pentru promovarea sustenabilității dar creează în același timp un moment de decisivă evoluție pentru întreaga industrie auto.

Certificarea ISCC PLUS evaluează sustenabilitatea unei companii pe toate zonele de activitate, începând cu materiile prime utilizate, trecând prin procesele de producție și incluzând produsele finalizate. ISCC cooperează cu 130 de producători de materii prime ce operează sustenabil, organizații non-guvernamentale și institute de cercetare din întreaga lume și este o organizație recunoscută pentru procedurile stricte de certificare și pentru standardele transparente de verificare.

O nouă recunoaștere a eforturilor consecvente depuse de Hankook pentru inovație și sustenabilitate

Nu este prima dată când Hankook este distinsă pentru eforturile sale la nivel de sustenabilitate. Fabrica din Geumsan (Coreea) a scris istorie în 2021, fiind prima companie din lume producătoare de anvelope care a obținut certificarea ISCC PLUS și care și-a marcat astfel rolul său de lider în producția sustenabilă și responsabilă de anvelope. Certificarea ISCC PLUS obținută acum și pentru fabrica Hankook din Europa, în Rácalmás, marchează un nou succes pentru companie pe drumul spre un viitor din ce în ce mai sustenabil.

„Acest succes reprezintă o dovadă a eforturilor pe care le depunem constant pentru inovație și sustenabilitate”, a spus Hyung Yun Kim, managing director al locației de producție Hankook din Ungaria. „Suntem siguri că certificarea ISCC PLUS nu reprezintă doar o confirmare a eforturilor noastre ci și un semnal clar pentru industrie, referitor la faptul că producția ecologică nu este doar posibilă ci și indispensabilă pentru un viitor de succes.”

Parcursul strict de certificare a necesitat o verificare cuprinzătoare a proceselor de lucru din cadrul Hankook, plecând de la achiziționarea de materii prime certificate și până la aplicarea unor procese de producție adecvate. Distincția reprezintă și o confirmare a implicării Hankook de-a lungul anilor, pentru implementarea unor procese ecologice.

Certificarea ISCC PLUS obținută de Hankook reprezintă un reper important pentru implicarea companiei în conturarea unui viitor mai ecologic și a rolului său de lider în transformarea industriei anvelopelor înspre sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.