Opriți asasinatele șoferilor în parcări!

1

În noaptea de 15 spre 16 mai, un șofer român de camion a fost înjunghiat mortal, într-o parcare de pe A28, Somme, Franța. Un simplu fapt divers? NU! Un fenomen de-a dreptul acutizat! Câți alți șoferi și-au pierdut viața, până acum, în astfel de atacuri, fără să se ia vreo măsură? Și câți ații ar trebui să mai cadă victime, până când se vor aplica adevărate măsuri de protecție, pentru siguranța acestor eroi de zi cu zi?

Asociația „Voluntari în Europa” a deschis o petiție pentru stoparea acestui fenomen inuman, care va fi transmisă Uniunii Europene.

Chiar și o singură viață irosită este mult prea mult! 

Se activează presa internațională, autoritățile, se deschid anchete, se dau declarații, se fac apeluri. Dar, până la urmă, de cine depinde să se facă dreptate, în mod real, tuturor celor căzuți în războiul necruțător al violenței de pe șoselele europene ale secolului 21? Pentru ca, în memoria lor și pentru viitorul nostru, să nu se mai întâmple niciodată așa ceva? Pentru ca anchetele să meargă până la pedepsirea exemplară a vinovaților? Pentru adoptarea unor măsuri REALE de protecție și de securitate pentru șoferii de camion, de orice naționalitate, care ne transportă, zi de zi, pâinea și medicamentele?

Poate că, acum, depinde și de fiecare dintre noi, pentru a nu lăsa, din nou, să se aștearnă tăcerea și pasivitatea autorităților europene asupra unui fenomen tragic, care s-a acutizat deja de prea multă vreme.

Iată textul petiției inițiate de către asociația „Voluntari în Europa”, pe care o puteți semna la adresa https://www.petitieonline.com/oprii_asasinatele_oferilor_in_parcri?u=3592803&uv=36024795 :

„Un coleg a fost înjunghiat mortal. Nu este primul șofer omorât în una din parcările Europei. 

Se întâmplă în toate parcările din Europa, pentru că nimeni nu pune preț pe viața șoferilor, nimeni nu dă doi bani pe siguranța șoferilor in parcări, pentru că șoferul este considerat un număr, este cea mai ieftină piesă de schimb a camionului.

Se fură: motorină, marfă, se fură din cabină, situația se agravează pe zi ce trece în toată Europa și nimeni nu mișcă un deget.

Ruta spre Anglia este de foarte mulți ani cea mai periculoasă, se știe: urcă migranții peste tine, pe cabină, sub cabină, în remorcă, sub remorcă, sunt peste tot, blochează drumurile, creează ambuscade sub privirile autorităților franceze care par că sunt acolo să protejeze pe atacatori.

Este momentul să revendicăm dreptul la siguranța vieții noastre!

Este momentul să cerem Uniunii Europene să inițieze masuri europene pentru protecția cărăușilor Europei mici și mari.

Semnăm cu toții petiția! 

#viata_mea_conteaza”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.