Ordin MAI: Polițiștii locali, școlarizați în domeniul circulației rutiere

Polițiștii locali vor fi școlarizați în domeniul circulației rutiere, în instituțiile de profil ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit Ordinului 1/2023, semnat de ministrul Lucian Bode și publicat în Monitorul Oficial, în 12 ianuarie.

Pentru anul 2023, au fost alocate 245 de locuri pentru formarea inițială a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și 15 locuri pentru parcurgerea modulul de management, prevede documentul.

Programele de formare inițială se organizează la forma de învățământ cu frecvență, iar grupele de studiu sunt compuse din 15-35 de cursanți, stabilite de conducătorii celor 8 instituții care asigură formarea inițială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun și înmatricularea acestora. Grupele modulului de management pot fi compuse din minimum 5 cursanți, la o instituție- Centrul de Formare Inițială și Continuă al MAI, de la Orăștie.

Cuantumul cheltuielilor de școlarizare:

  • 2.550 lei/cursant – Programul de formare inițială (instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizareași desfășurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire și a foii matricole care atestă competențele profesionale dobândite)
  • 250 lei/cursant/program de formare – Modulul de management organizat la Centrul de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne

La solicitare, instituțiile de formare asigură cazarea în incinta instituției, la tarife ce se stabilesc de către instituțiile de formare, conform Ordinului MAI nr. 243/2011, cu modificările și completările ulterioare; servirea hranei, zilnic, până la 3 mese principale, în funcție de posibilitățile fiecărei instituții.

Achitarea cheltuielilor de școlarizare, de cazare și de servire a hranei se realizează de către structurile poliției locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop. Repetarea programului de formare inițială sau a modulului de management se face, la solicitarea structurii de poliție locală, cu suportarea din nou a cheltuielilor, după caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.