OSCAR Downstream, noi plantări

OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, continuă parteneriatul cu inițiativa Plantăm fapte bune în România, susținând financiar și prin voluntariat o nouă acțiune de împădurire, de această dată pe 2 hectare de teren în comuna Lapoș, județul Prahova. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Pe 6 aprilie, angajații OSCAR Downstream în frunte cu Nicolae Bănică, CEO-ul companiei, și echipa de management din București, s-au alăturat echipei Plantăm fapte bune în România pentru plantarea unei suprafețe de teren neproductiv.  

Voluntarii au dat startul unei plantații cu 10.000 de puieți de salcâm, evoluția lor urmând a fi urmărită atent de inginerii silvici din cadrul Plantăm fapte bune în România. În următorii 3-5 ani se vor realiza lucrări de îngrijire și completari până la momentul atingerii stadiului masiv.

Este greu să descrii satisfacția personală și de echipă pe care o ai la finalul unei astfel de acțiuni”, a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream. „A fost o experiență unică, poate epuizantă fizic pentru unii dintre noi. La final, însă, am uitat cu toții de oboseală, bucurându-ne de rezultatul muncii noastre. Avem încredere că partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România vor veghea la dezvoltarea sănătoasă a acestor puieți și că ne vom plimba, peste câțiva ani, prin această pădure tânără, plantată cu ajutorul echipei OSCAR Downstream. Vom continua să derulăm astfel de acțiuni și în alte zone din țară, în linie cu angajamentul nostru de a contribui la eforturile de sustenabilitate în comunitățile în care suntem prezenți”.

Am abordat acest teren pentru a stopa alunecarea de suprafață și procesele de eroziune, prin împădurirea cu salcâm. Salcâmul este o specie repede crescătoare, care fixează terenurile alunecătoare prin rădăcina pivotant-trasantă și pune rapid în valoare terenurile erodate, prin crearea unui strat bogat de litieră (format din frunzele puieților, viitorilor arbori). În plus, ne dorim să satisfacem dorința comunității locale de a avea o pădure cu rol melifer, salcâmul fiind una dintre cele mai melifere specii de arbori din România. În comunitatea locală sunt mulți apicultori care își doreau să aibă o specie de arbore capabilă să producă flori în scurt timp, care să fie frecventate de albine”, spune Aurel Năsulea, inginer silvic Plantăm fapte bune în România

Acțiunea din localitatea Lapoș a avut loc la două săptămâni după ce o altă echipă de voluntari OSCAR Downstream a participat la împădurirea a 3 hectare de pădure în localitatea Cenei, din județul Timiș, în ziua în care planeta a sărbătorit Ora Pământului. 

Parteneriatul cu Plantăm fapte bune în România este cea mai recentă inițiativă din strategia de sustenabilitate, derulată de compania OSCAR Downstream. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.