Otokar continuă extinderea în Europa cu o nouă achiziție în Italia

Otokar, liderul pieței turcești de autobuze, a anunțat achiziția companiei Mauri Bus System, pentru a-și impulsiona expansiunea în Europa. Noua filială va sprijini, de asemenea, ambițiile Otokar pentru piața italiană.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Otokar, o companie a Grupului Koç, care s-a bucurat de o creștere constantă pe piața europeană, ia acum măsuri strategice pentru a-și accelera planurile de expansiune. Otokar, care transportă în prezent milioane de pasageri cu zeci de mii de autobuze în peste 60 de țări din întreaga lume, a achiziționat Mauri Bus System. În urma achiziției, Otokar plănuiește să facă o schimbare de etapă pe piața italiană, în principal cu portofoliul său reînnoit de vehicule cu emisii zero, prin intermediul noii companii.

Mauri Bus System, care a contribuit în mod semnificativ la succesul Otokar pe piața italiană a autobuzelor, a livrat până în prezent peste 700 de autobuze marca Otokar. Compania italiană, care și-a sărbătorit anul trecut cea de-a 101-a aniversare, a vândut vehicule de marcă Otokar și a furnizat servicii post-vânzare.

Afirmând că Mauri este o companie cu rădăcini adânci, care a introdus multe premiere pe piața italiană de autobuze în trecut, cu istoria sa de 101 ani, directorul general adjunct al Otokar, Kerem Erman, a declarat: „Suntem încântați să primim Mauri Bus System ca filială Otokar. Prin această achiziție, ridicăm parteneriatul nostru de succes de aproape 13 ani la un nou nivel. Cel mai mare factor din spatele succesului Otokar a fost întotdeauna abordarea noastră centrată pe client. Acum vom fi mai aproape ca niciodată de clienții noștri din Italia și le vom înțelege și mai bine nevoile și așteptările.”

Subliniind obiectivele de creștere ale companiei pentru piața europeană, Erman a continuat: „Italia a fost una dintre piețele noastre cheie. Autobuzele Otokar se află pe drumurile italiene, din 2010, asigurând transportul de pasageri. Credem că succesul actual al Otokar în această țară va crește și mai mult de acum înainte.”

Referitor la acest acord, Umberto Mauri, CEO al Mauri Bus System, a declarat: „Suntem foarte mândri să facem parte din Otokar, un brand global. Sunt încrezător că, prin acest acord, Otokar își va potența prezența pe piața italiană în ceea ce privește vânzările și serviciile post-vânzare.”

În prezent, Otokar are patru filiale internaționale, iar exporturile reprezintă peste 70% din veniturile companiei. Prin această achiziție, Otokar a adăugat o filială în Italia la operațiunile sale europene, după companiile din Franța și România.

Otokar, o marcă preferată de autobuze în Europa, începând cu Franța, Italia și Spania, continuă să mențină o tendință de creștere puternică cu tranzacții de vânzări de succes. Otokar a semnat acorduri-cadru importante pe piața italiană în anii precedenți și, ca parte a acestor acorduri, a plasat comenzi pentru autobuze Vectio și Kent, în 2022. Majoritatea autobuzelor Otokar care vor funcționa în regiunile Toscana și Puglia, vor fi alimentate cu gaz natural. De asemenea, Otokar a primit recent comenzi pentru autobuze electrice pentru a deservi diferite orașe din Italia.

Despre Mauri Bus Sistem

Înființată în 1921 ca atelier de reparații de caroserii de vehicule, Mauri Bus System a introdus multe premiere în domeniul autobuzelor de-a lungul istoriei sale de peste 100 de ani. Mauri este compania care a dezvoltat și fabricat primul autobuz articulat cu caroserie din aluminiu din Italia, primul troleibuz cu motor diesel de urgență din Europa și primul autobuz cu podea joasă de 12 metri în total de pe piața italiană. Compania, are propria organizație de piese de schimb în Italia, precum și o rețea de service extinsă și competentă. Mauri Bus System funcționează ca dealer Otokar în Italia din 2010.

Despre Otokar

Otokar (BIST: OTKAR) a fost înființată în 1963, într-o perioadă în care în Turcia erau lansate inițiative de industrializare și modernizare, pentru a produce primele autobuze interurbane din țară. Funcționând la uzina sa cu o suprafață de producție de 552.000 mp din Arifiye, Sakarya, cu aproape 3.000 de angajați, Otokar oferă soluții adaptate la nevoile clienților săi, folosind tehnologie, design și aplicații proprii. Autobuzele marca Otokar transportă în prezent milioane de pasageri în peste 60 de țări din întreaga lume, în special în Europa. Otokar face parte din Koç Group (BIST: KCHOL), unul dintre cele mai mari și mai de succes grupuri din Turcia și din regiune, cu aproape 100 de companii, 115.000 de angajați și 11.000 de dealeri, agenții și servicii post-vânzare. Veniturile combinate ale grupului reprezintă aproape 9% din PIB-ul Turciei, în timp ce volumul exporturilor sale se ridică la 7% din volumul total al exporturilor din Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.