Parteneriat FM Logistic – Carrefour

Începând cu luna octombrie 2017, FM Logistic a semnat un nou contract cu Carrefour în România- divizia fresh (produse proaspete/ refrigerate, fructe şi legume), pe o perioadă de 2 ani pentru logistica produselor necesitând temperatură controlată- fructe, legume, produse alimentare, în cadrul depozitului Carrefour din Chiajna-Ilfov.

Conform acestui parteneriat, pe o suprafaţă operată de 15,000 mp, FM Logistic va realiza operaţiuni logistice, depozitare şi cross-docking, la temperatură controlată pentru fructe & legume (+6/+8 °C) şi produse alimentare (+2/+4°C) precum recepţia produselor, manipularea, pregătirea comenzilor pentru livrare la magazinele Carrefour din România şi gestionarea informatică a fluxurilor de produse.

Datorită parteneriatului de câţiva ani la nivel internaţional dintre FM Logistic şi Carrefour, în ţări precum Franţa, Polonia, China şi Brazilia, FM Logistic îşi consolidează parteneriatul şi în România în domeniul operaţiunilor logistice cu temperatură controlată.

Cătălin Gheorghe

„Ne bucură că am găsit în FM Logistic România un partener pe termen lung, cu care împărtășim aceeași filosofie a performanței și care contribuie la construirea modelului de business omni-canal al Carrefour. Colaborarea de lungă durată pe care o avem cu FM Logistic constă în încredințarea unui segment strategic al operațiunilor noastre logistice și avem convingerea că viziunea și implicarea echipei FM Logistic în oferirea unor servicii de înaltă calitate vor confirma și în România aceeași bună colaborare care există în mod tradițional, la nivel de Grup, între companiile noastre. Angajamentul, managementul proactiv și expertiza solidă în domeniul logistic sunt argumente pentru continuarea acestui parteneriat, dar și ingrediente care consolidează poziția Carrefour ca lider în tranziția alimentară oferind tuturor consumatorilor produse proaspete și gustoase, la prețuri mici, în toate magazinele Grupului Carrefour în România, cât și din mediul online”, a declarat Bogdan GRIGORESCU, Director Logistica Carerfour România.

Prin excelenţa operaţională datorată activităţii celor 150 de angajaţi dedicaţi Carrefour, anual sunt pregătite peste 15 milioane de baxuri şi livrate către 261 magazine Carrefour, ajungând astfel pe masa consumatorului final.

Operaţiunile se realizează în 3 schimburi/ zi, 6 zile/ săptămână, conform celor mai ridicate standarde de calitate & securitate, respectând sistemul HACCP- un sistem de management al siguranţei produselor alimentare bazat pe evaluarea şi prevenirea riscurilor contaminării.

Piaţa de retail, în particular sectorul produselor fresh, reprezintă o direcţie de dezvoltare strategică pentru FM Logistic iar inovația și îmbunătățirea continuă se află în centrul operațiunilor FM Logistic, cele mai recente proiecte implementate în acest sens în România fiind sistemele de „voice picking” și „free hands portable”, pregătirea comenzilor prin cântărire, soluțiile departamentului HR pentru managemntului vârfurilor de activitate, contribuind astfel la creșterea productivității operaționale, optimizarea costurilor logistice, creșterea flexibilității și îmbunătățirea calității serviciilor oferite.

„Odată cu începerea colaborării mele aici, am găsit un mediu de lucru profesionist, o echipă bine pregătită și nu în ultimul rând, am găsit suportul necesar pentru a putea dezvolta colaborarea noastră cu Carrefour. Încet, dar sigur, am reușit să câștigăm încrederea clientului, încredere câștigată prin seriozitatea de care toată echipa a dat dovadă. De asemenea, fiind un depozit fresh, activitatea mea este una intensă și cu multe provocări, tocmai prin prisma produselor manipulate, produse care nu suportă perioade de depozitare mai mari de o zi”, a declarat Catalin GHEORGHE- Customer Manager, responsabil cu toate operațiunile logistice pentru clientul Carrefour, divizia fresh.

Despre FM Logistic

Pe parcursul a 50 de ani, un Grup independent și afacere de familie, FM Logistic a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători logistici internaţionali care oferă soluţii logistice pentru optimizarea operaţiunilor din cadrul lanţului global de aprovizionare, de la depozitare şi distribuţie până la co-packing şi Supply Chain Management.

FM Logistic operează în 6 sectoare principale- alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic şi îngrijire personală, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale şi electronice, este prezentă pe 3 continente, în 5 regiuni (Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Est, Asia şi America Latină), are 25,000 angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro realizată în proporţie de 63% în afara Franţei, dovadă că aspectul internaţional al companiei este mai mult decât o realitate, este un avantaj major.

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazează pe lângă expansiunea geografică şi pe inovaţie, aceasta realizându-se în conformitate cu normele pentru protejarea mediului. FM Logistic este pionier în crearea unor soluţii logistice inovatoare (AGV, drone, roboţi), fiind una dintre companiile care au implementat “pooling-ul” o soluţie inovatoare de consolidare a mărfurilor de acelaşi profil şi ale cărei rezultate au fost recunoscute, aducând numeroase premii de-a lungul anilor (premiată la SITL- târgul internaţional de servicii de logistică şi transport) sau crearea Collaborative Routing Centres (CRC®) în 2015.

Având în vedere tendinţele de consum, în 2015 FM Logistic a dezvoltat soluţia CityLogin – soluţie ecologică de distribuţie în interiorul oraşelor în conformitate cu solicitările de sustenabilitate la nivel European, implementată iniţial în Roma, apoi în Madrid şi Paris, şi în curând Milano, Varşovia şi Moscova.

În preajma aniversării a 50 de ani de la crearea companiei, FM Logistic a înfiinţat o fundaţie corporativă. Fundația FM are ca obiectiv susţinerea, încurajarea şi crearea unor proiecte de inovare socială, în domeniul inserţiei și în sprijinul copiilor defavorizaţi, din apropierea actualelor şi viitoarelor platforme FM. Pentru mai multe informaţii: www.fmlogistic.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.