Pasajul Olteniței se deschide circulației

Pasajul Olteniței, ce asigură vehiculelor supratraversarea Centurii Capitalei, va fi deschis circulației, începând din 27 mai.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a „probat” lucrarea parcurgând pe jos traseul construcției, împreună cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”, a declarat Grindeanu.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a precizat, la rândul său: „Constructorul s-a mobilizat bine în șantier, deși a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj, care va descongestiona traficul rutier în zona de sud a Capitalei. Pasajul face legătura între București și Popești Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei. Constructorul italian (Itinera SpA) a semmat contractul, în anul 2019, și a avut la dispoziție 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.