Paște în parcare

O parte dintre șoferii români aflați departe de casă au simțit Paștele, chiar și în parcare, după ce oameni cu inimă mare din diaspora li s-au alăturat cu ouă, cozonac și pască. Este al patrulea an în care Asociația RoOmenia – Voluntari în Europa organizează „Paștele în parcare”, oferind bucurie și căldură celor care se simt singuri.

În Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania, Spania și chiar România (iar lista poate continua), voluntarii au invitat, în casele lor, șoferi aflați în cursă, preluându-i cu mașinile personale sau au mers direct la camioanele aflate în parcare, pentru a spune „Hristos a înviat!” și a ciocni un ou. 

Adriana Mureșan

„Ne-am dorit să îi ajutăm, nu pentru că nu au ce pune pe masă, ci să aducem un strop de bucurie și să le alinăm șoferilor aflați departe de casă dorul de România, de familie. Camioanele pe care le conduc sunt simboluri ale României pe roți, iar vizitele și gesturile de solidaritate întăresc legăturile dintre români, indiferent de distanță”, a afirmat Adriana Mureşan, fondator al Asociatiei RoOmenia – Voluntari în Europa. 

Iar șoferii nu au rămas indiferenți, întâmpinând gestul cu generozitate și oferind, la rândul lor, ouă în semn de apreciere…. Zâmbete, emoție, amintiri frumoase (pentru toată viața) și poate legături care se vor păstra în timp. Iar mâine, cei care au primit astăzi, vor oferi la rândul lor, formând un cerc al faptelor frumoase și al bucuriei. 

„Sărbătorile Pascale ne amintesc de importanța iubirii, a prieteniei și a bunătății în viața noastră. Într-o lume plină de tulburări și agitații, este important să încercăm să fim mai buni și să ne ajutăm unii pe alții, să fim mai iubitori și mai empatici cu cei din jurul nostru. Să ne străduim să fim mai înțelegători, mai toleranți și mai îngăduitori cu greșelile celorlalți, și să fim întotdeauna acolo pentru cei dragi atunci când au nevoie de noi. Binele generează bine! Mulțumim Asociatiei RoOmenia – Voluntari în Europa pentru grija acordată oamenilor, mulțumim iepurașilor din zilele de Paște și le dorim tuturor șoferilor drumuri bune și fără incidente!”, a concluzionat Adriana Mureșan.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.