100 de milioane de euro pentru infrastructura de mediu

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, 7 obiective de investitii ale Ministerului Mediului si Padurilor (MMP) prioritare din infrastructura de gospodarire a apelor si de mediu, precum si costurile acestora, estimate la 451.733.000 lei, adica la peste 100 de milioane de euro.

Investitiile – regularizari ale cursurilor de rauri, aparari si consolidari de maluri, recalibrari de albii si punerea in siguranta a barajelor si a lacurilor de acumulare – sunt cuprinse in Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung a MMP.

Programul are ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, precum si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti in 6 judete, si anume: Arges, Bihor, Cluj, Covasna, Dambovita si Maramures.

Finantarea lucrarilor se face de la bugetul de stat, prin bugetul MMP, din surse proprii ale Administratiei Nationale “Apele Romane”, din imprumuturile acordate Romaniei de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii, precizeaza Guvernul, intr-un comunicat.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

1 COMENTARIU

  1. Spre debreoise de civilizația romană, noi începem să învățăm cum se manipulează materia la nivel molecular. În același timp, nu ce va ajuta prea mult dacă vom avea mereu de-a face cu tot soiu’ de care visează doar la războaie nucleare, doar de dragul de a avea putere absolută. Optimistul din mine preferă să creadă că în decursul acestui secol vom ajunge cu toții să avem același țel. Avem toate resursele necesare pentru a elimina permanent problemele clasice ale omenirii: foamea, sărăcia, bolile și moartea. Aș fi tare curios să știu cum ar arăta societatea noastră fără aceste neajunsuri… Poate că, odată cu dispariția lor, se va domoli și setea de cunoaștere și evoluția va tinde către stagnare, dar asta rămâne de văzut. Trebuie doar să ne concentrăm mai bine asupra lucrurilor cu adevărat importante

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.