Peste 23,7 milioane lei pentru 9 troleibuze cu autonomie, la Tg-Jiu

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a semnat, în 22 iulie, un contract de finanţare în valoare totală de peste 23,7 milioane de lei, fără TVA, prin Programul Operaţional Regional (POR), pentru achiziţionarea a 9 troleibuze cu autonomie destinate transportului public din Târgu-Jiu.

Aceste mijloace de transport în comun pot circula şi în afara reţelei de troleibuz.

„Achiziţia de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă şi o investiţie verde, prietenoasă cu mediul şi adaptată politicilor asumate de actuala coaliţie”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Precizările Ministerului Dezvoltării: „Achiziţia presupune punerea în circulaţie a unor troleibuze care pot funcţiona fie folosind reţeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel, municipiul Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulaţie cu troleibuzul şi în zonele unde nu este prevăzută reţeaua electrică. Mai exact, o porţiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracţiune specifică acestui tip de transport public. Proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziţionarea celor nouă troleibuze moderne, cât şi facilitarea mobilităţii pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători. În urma finalizării fără contestaţii a procesului atribuirii achiziţiei publice, a fost declarat ca ofertant câştigător o companie din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar şi operatorul economic, nouă troleibuze cu autonomie, de lungime de circa 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12”.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a scris pe Facebook:

„Firma Solaris este câştigătorul licitaţiei pentru a doua tranşă de troleibuze ce urmează să vină la Târgu Jiu. Este vorba de 9 mijloace de transport în comun cu autonomie extinsă, care pot circula şi în afara reţelei. Vă reamintesc că avem în derulare un proiect pe fonduri europene care prevede achiziţionarea a 20 de troleibuze: 9 cu autonomie extinsă şi 11 obişnuite. Cele 11 vin din această toamnă, fiind produse tot de firma Solaris. Este un proiect amplu, menit să modernizeze transportul în comun la nivelul municipiului. Mi-aş fi dorit ca aceste proiecte să se deruleze mult mai rapid. Procedurile sunt, însă, complexe şi necesită timp. În luna septembrie, primul troleibuz produs de Solaris pentru noi vine la Târgu Jiu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.